REKLAMI GEÇ

Başkan Şevik, EXPOBEL Fuarı’nda

Başkan Şevik, EXPOBEL Fuarı’nda

Türkiye Belediyeler Birliği üyesi Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı’na katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2021 Cuma, 15:07

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Gaziantep’de düzenlenen EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı kapılarında Buldan’ı temsil etti. Türkiye Belediyeler Birliği’yle (TBB) Akort Fuarcılık iş birliğinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen fuarda ulaşım, güvenlik, tarım, sağlık, eğitim, gıda güvenliği, tedarik zinciri alanlarında yeni teknolojiler ve akıllı uygulamalarında çalışmaları olan yerel yönetimlerin de yer aldığı fuar ile sosyal ve kültürel belediyecilik konularının ele alındığı panel ve toplantılara da katılan Başkan Şevik, fuar ve toplantıların oldukça verimli ve güzel geçtiğini söyledi.

Başkan Şevik, “Tarihi kültürel ve doğal zenginlikleriyle turizm kenti olan Buldan’ımızın gelişimine katkı sağlayacak önemli fikirler edindik. Tüm dünya akıllı şehirleri konuşurken, Buldan olarak bizlerde, bir taraftan tarihimizi, kendine özgü mimarisiyle dikkat çeken kültür mirasımız evlerimizi ve sokaklarımızı koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak için çalışırken diğer taraftan da teknoloji ile yarışıyoruz.  O nedenle, bu fuarda da iyi uygulamaları, çalışmaları görerek kendimize örnek aldık.  Her belediyenin birbirinden öğreneceği çok şey var.  Kendi adıma ve fuara katılan diğer belediye başkanlarımız açısından fuarın çok yararlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in “’Dünya nereye gidiyoru çok iyi bilmemiz lazım. Hepimiz zamanın ve mekânın şahitleriyiz.  Rekabeti yönetemez, ortak söylem ve eylem birliği oluşturmazsak şehirleri istediğimiz noktaya getiremeyiz” sözlerinin de kendilerine ilham verdiğini belirten Başkan Şevik, “Türkiye Belediyeler Birliği üyesi olmamı bu tür toplantıları bu nedenle çok önemsiyorum” dedi.

Fuar açılışına katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun “Yerel kalkınmanın ve şehri zenginleştirmenin yolu tanıtım ve markalaşmadan geçiyor” ifadelerini Buldan’da da uygulamak için 5 yıl aradan sonra yeniden yola çıktıklarını vurgulayan Başkan Şevik, “Buldan’ın tanıtımına ağırlık veriyoruz. Geçmişi 5500 yıl öncesine dayanan hem Tripolis Antik kentiyle, günümüze kadar gelen geleneksel el dokumalarıyla,  organik tarımıyla ve sahip olduğumuz doğal güzelliklerimizle marka şehir olma yolunda çalışmalarımız hızla devam ediyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı