REKLAMI GEÇ

Başkan Şevik Hocalı şehitlerini andı

Başkan Şevik Hocalı şehitlerini andı

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Hocalı katliamının 29’uncu yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada “Bu katliamı ve Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarındaki süregelen işgalini şiddetle kınıyorum” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Şubat 2021 Cuma, 11:30

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 26 Şubat 1992’de Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrine Ermenistan Cumhuriyeti birlikleri tarafından düzenlenen saldırıda, yüzlerce Azerbaycan vatandaşının öldürüldüğü, yaralandığı ya da esir alındığını belirtti.

Başkan Şevik, “Sivil halka yöneltilen bu saldırganlık ve Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgali neticesinde bir milyondan fazla Azerbaycanlı yurtlarından edilmiş ve kendi vatanlarında kaçkın hayatı yaşamaya mahkûm bırakılmıştır. Bu katliamı ve Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarındaki süregelen işgalini şiddetle kınıyoruz. Azerbaycanlı kardeşlerimizin 29 yıl önce Hocalı’da maruz kaldıkları katliamın acısını derinden hissediyor ve samimiyetle paylaşıyoruz. Bu trajedide hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, Tüm kalbimizle dost ve kardeş Azerbaycan’ın yanındayız. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak Türk Dünya Birliğinin, hem Türkiye, hem Türk Dünyası ve ezilen dünya halkları için umut olarak görüyoruz. Umut olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı