REKLAMI GEÇ

Başkan Şevik Rektör Bağ’dan okul istedi

Başkan Şevik Rektör Bağ’dan okul istedi

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Buldan’da, Başkan Mustafa Şevik ile ilçeye yapılabilecek eğitim çalışmaları hakkında fikir alışverişi yaptı. Başkan Şevik ziyarette Buldan’ı eğitim yuvası yapmak için çok sayıda projenin hazır olduğunu dile getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2019 Cuma, 10:36

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Buldan’ı ziyaret etti. Rektör Bağ, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile eğitim adına ilçede yapılabilecek çalışmalar konusunda fikir alış verişinde bulundu. Başkan Mustafa Şevik ise bu konuda projelerinin hazır olduğunu ve hemen hayata geçirilebileceğini dile getirdi.

PAÜ Rektörü Bağ, ilçe için yeni bölümlerle ilgili taleplere “hayır” diyemeyeceğini belirterek, “Buldan Meslek Yüksek Okulumuzla ilgili hiç sorun almadık. Öğrencilerimiz Buldan’dan memnun. Buldan, tarihi, doğal güzellikle, kültürü ile öğrenci kenti. Buldan’ın gelişimine katkı sağlayacak eğitim projelerinde yolumuz bir. İnanıyorum ki, üniversite ve yerel yönetimlerin işbirliği ile Buldan’da güzel hizmetler yapılabilir” dedi.

Pamukkale Üniversitesi’nin Denizli’nin gelişimine verdiği katkıları takdirle takip ettiğini belirten Başkan Şevik ise Buldan’ın sosyo-ekonomik gelişimine katkı koymak için üniversite ile işbirliği içerisinde olmaya hazır olduklarını dile getirdi. Şevik, “Buldan’ı üniversite kenti yapmak için projelerimiz hazır. İlçeye Sağlık Meslek Yüksek Okulu açılmasını istiyoruz. Cumhuriyetimizin ilk sanatoryumlarından biri olan Buldan Göğüs Hastalıkları Hastane binası korunarak, Sağlık Meslek Yüksekokulu binası için yeni yer tahsis edebiliriz. Mevcut MYO’nun karşısındaki boş olanın kamulaştırılarak Sağlık Meslek Okulu binası olarak değerlendirilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz. BAP kapsamında butik otel olarak değerlendirilmesi şartıyla tarihi evlerimizden birini Üniversiteye tahsis etmeye hazırız. Meslek Yüksek Okulumuza, Harita Kadastro, Tekstil ve Turizm Rehberliği gibi ek bölümlerin açılmasını ve öğretim görevlisinin tahsis edilmesini talep ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı