REKLAMI GEÇ

Başkan Şevik’ten Menderes mesajı

Başkan Şevik’ten Menderes mesajı

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Türk demokrasi ve Türk siyasi tarihinde kara bir gün olarak tarihe geçen 27 Mayıs darbesinin yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Merhum Başbakanımız Adnan Menderes ile dava arkadaşları Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’yu rahmetle yad ediyorum” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2021 Perşembe, 13:08

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Türkiye’nin demokrasi ve siyasi tarihine kara bir leke olarak kazınan, eski Başbakan Adnan Menderes ile çalışma arkadaşları Dışişleri Bakanı Fatih Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın idam edilmelerinin 60. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Şevik mesajında, Demokrasi uğruna ağır ve acı bir bedel ödeyen Adnan Menderes’in Buldan’ın bir damadı olduğunu da hatırlatarak “Menderes ve dava arkadaşlarını rahmetle anıyorum” dedi.

Başkan Şevik mesajında , “Ülkemizin demokratikleşmesi için büyük emekler sarf eden değerli siyaset adamı Adnan Menderes, halkın içinden gelen, halkımızın kadim değerlerine bağlı biri olarak, milletimizin kalbinde hiç şüphesiz silinmez izler bırakmıştır. Buldanlı ailenin damadı olan merhum Adnan Menderes’in anıları, Kaymakamlık tarafından restore edilen Evliyazadeler Konağı’nda yaşatılmaktadır.

Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs darbesi sonrasında idam edilen merhum başbakan Adnan Menderes, iktidarda kaldığı 10 yıl boyunca milletin gönlünde adeta taht kurmuştur. Yönettiği 10 yıl boyunca ülkemizin ilerlemesine büyük katkı sağlamıştır. Vefatlarının üzerinden 60 yıl geçmesine rağmen, milletimiz Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’ya sahip çıkmış ve onları hayırla yad etmişlerdir. 27 Mayıs darbesiyle Adnan Menderes ve arkadaşlarını darbe mahkemelerinde hukuksuz bir şekilde yargılayanlar ise ebedi olarak Türk milletinin vicdanında mahkum olmuşlardır” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı