REKLAMI GEÇ

Beyaz Önlüklüler Buldan’a hayran kaldı

Beyaz Önlüklüler Buldan’a hayran kaldı

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikalar Kurulu başkanı Sema Ramazanoğlu ile üyelerinden oluşan bir grup doktor, Buldan’ı gezdi. Buldan’ın tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kalan beyaz önlüklülere, çiçeği burnunda Başkan Mustafa Şevik rehberlik etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Nisan 2019 Pazar, 10:13

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikalar Kurulu üyeliri ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan doktorları ağırladı.  Aile ve Sosyal Politikalar eski bakanı ve önceki dönem Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu ile birlikte kurul üyeleri Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Aile ve Sosyal Politikalar eski bakanı ve önceki dönem Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu, Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, Dr. Ümmü Gülşen Öztürk, Dr. Zülfiye Füsun Kümet, Prof. Dr. Zümrüt Begüm Ögel’den oluşan grup, Buldan’ın kültürel mirası sokaklarını gezdi.  Doktorlara, Başkan Şevik rehberlik etti.

İlk durak BELKÜM
Başkan Şevik, Belediye binası önünde karşıladığı misafirlerini, BELKÜM’ü gezdirdi. Burada meşhur Buldan Simidi ile kahvaltı keyfi yaşayan doktorlara, eski hükümet konağı ile eski cezaevinin restorasyon süreci hakkında bilgi veren Başkan Şevik, Cezaevi’ni Adalet Bakanlığı’ndan devralarak Buldanlıların hizmetine sunduklarını vurgulayarak, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik” dedi.

Buldan’a hayran kaldılar
Kahvaltının ardından Buldan’ın kültürel mirası tescilli evlerin bulunduğu Dokuma Pazarı Sokağı, Beyler Sokağı ile restorasyon çalışmaları devam eden Semerci Sokağı’nı gezen doktorlar, yine restorasyonu Başkan Şevik döneminde tamamlanan BELSAM ve Tarakçı Konağı’nı ziyaret ederek burada Buldan Dokuması ile ilgili bilgi aldılar.  Ardından, doğal SİT alanı ilan edilen Yayla Gölü’nde bol bol fotoğraf çektirerek bu eşsiz güzelliği ölümsüzleştirmek isteyen misafirler, Buldan’a hayran kaldı.

Buldan, açık hava müzesi
Beyaz önlüklülere, Buldan dokuması ipek şal hediye eden Başkan Şevik, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.  Buldan’ın gönüllü tanıtım elçisi doktorlara, koruma altına alınan 32 sokak 164 ev ile ilgili projelerini paylaşarak destek isteyen Şevik, Belediye başkanlığı yaptığı 2007-2014 yılları arasında birçok sokak ve evin restorasyon projelerinin hazırlandığını belirtti. Şevik, “O dönem bazı restorasyon projelerimizi gerçekleştirdik. Ama birçoğu yarım kalmıştı. Şimdi onları tamamlamak için çalışacağız. Biz Buldan, yaşayan kent olması nedeniyle bir Beypazarı, bir Safranbolu’dan daha farklı. Buz Buldan’ı tescilli evlerde yaşan, hoşgörülü, misafirperver insanlarıyla, kültürüyle, gelenek ve görenekleriyle birlikte korumak istiyoruz.  Buldan bir açık hava müzesi gibi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı