REKLAMI GEÇ

Başkan Çelik projesini anlattı

Başkan Çelik projesini anlattı

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, CHP, Tarım Orman-İş Sendikası, Urla Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Urla’da düzenlenen “Kırsalda Üretim ve İstihdam Temelli Kalkınma Çalıştayı”na katıldı. Başkan Çelik, Bozkurt’ta hayata geçirecekleri “Besihane ve Süt İşletmeciliği Projesi”ni anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2019 Salı, 12:17

Çalıştaya üniversiteler, kamu kuruluşları, yerel yönetimler, üretici birlikleri, kooperatifler, meslek örgütleri ile sivil toplum kuruluşlarından 150’yi aşkın temsilci katıldı.

“Sürdürülebilir kırsal kalkınma için nasıl bir istihdam ve üretim stratejisi izlenmelidir?” sorusunun yanıtının arandığı çalıştayda, bunun için nasıl bir finansman ve pazarlama yapısı oluşturulması gerektiği de masaya yatırıldı.

Çalıştayda söz alan ve “Besihane ve Süt İşletmeciliği Projesi”ni nlatan Bozkurt Belediye Başkanı Çelik, “İlçemizde geçen yıl yapılan bir ihalede, ruhsatı ‘Tarım ve Hayvancılık’ olan 4.566 m2’lik, anayola sıfır konumunda bir arazimizin kullanım hakkını Bozkurt Belediyemiz kazandı. Bunun ardından hemen yola çıktık ve Ekonomi Bakanlığı’na başvurup burada yapacağımız işletme için teşvik belgesi aldık” dedi.

Bozkurt’ta yaklaşık 20 bin büyükbaş hayvan bulunduğunu ve günlük 70 ton süt üretildiğini dile getiren Başkan Çelik, “Yapacağımız tesis ile vatandaşlarımızın daha modern ve daha sağlıklı bir alanda faaliyet yürütüp, daha çok kazanmalarını sağlayacağız. Şu an projemizin altyapısı için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Kırsal kalkınmayı kooperatifçilikle birleştirip dayanışma ruhunu yeniden canlandıracağız. Daha mutlu, daha verimli, daha modern bir Bozkurt hayalimiz var. Bunu hep birlikte başaracağız” dedi.

Tarım ve hayvancılık politikalarının istihdam ve üretime yönelik düzenlemelerle daha işlevsel hale getirilmesi yönünde birçok kararın alındığı çalıştay, sonuç bildirgesinin okunmasının ardından son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı