REKLAMI GEÇ

“Buldan afet bölgesi kapsamına alınmalı”

“Buldan afet bölgesi kapsamına alınmalı”

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Denizli’nin Buldan ilçesinde yaşanan dolu felaketi nedeniyle büyük zarar gören üzüm üreticilerinin ekonomik çöküntüyle karşı karşıya kaldığını Bu yüzden Buldan’ın afet bölgesi kapsamına alınması gerektiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2012 Perşembe, 10:47

Buldan’ın Yenicekent beldesiyle Bölmekaya, Doğanköy, Osmaniye ve Oğuz köylerinde incelemeler yaparak üreticilerle görüşen CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin,10 bin dönümlük üzüm bağlarında yüzde 80’lere varan oranlarda ürün kaybının olduğunu belirtti. Adnan Keskin, bölgede aralıksız 42 dakika süren dolu yağışının geçimini üzüm yetiştiriciliğinden sağlayan üreticilerin geleceğini kararttığını ifade ederek,’’Bir çiftçi günümüz koşullarında bir kez açık verdi mi kendisini toparlaması zordur. Buldan’daki çiftçilerin yaralarının sarılması bu yüzden hayati önem taşıyor” dedi.

Türkiye’de en erken yetişen çekirdeksiz sultaniye üzümleriyle meşhur Buldan’daki dolu felaketinin üzümlerde verim kaybının dışında kalite kaybına da neden olduğunu da anlatan CHP’li Keskin, “500 aile perişan olmuş durumda. Milyonlarca liralık zarar söz konusu. Büyük bölümü ihraç edilen üzümler belki sofralık üzüm olarak bile alıcı bulamayacak. Yaşanan felaket sadece bu yılki üretimi olumsuz etkilemesinin yanında gelecek yılki üretimi de riske sokmuş durumda. Bu nedenle konuyu meclis’e taşıyarak bu bölgelerin afet bölgesi kapsamına alınmasını, kredi borçlarının ertelenerek üreticilere yardımcı olunması için gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi.

Bölgedeki üzüm üreticileri de geçen hafta yaşanan felaket sonrası Tarsim eksperlerinin gecikmeyle bölgeye geldiklerini, bu durumun zarar tespitinin sağlıklı olarak belirlenmesini güçleştirdiğini ileri sürerek, “Gelecek yıl üzüm yetiştirmemiz zorlaştı.Kilosunu 1 lira olmasını beklediğimiz ürünleri 50 kuruştan bile satabilmemiz zor.Kazancımız gittiği gibi büyük bir kayıp ile karşı karşıya kaldık.Devletten borçlarımızın ertelenmesini, ayrıca kayıplarımız oranında maddi destek sağlanmasını istiyoruz’’ diye dert yandı. Milletvekili Keskin’in bölgede yaptığı inceleme gezisine CHP İl Genel Meclisi Grup başkanvekili Selahattin Koçdemir ile meclis üyeleri de katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı