REKLAMI GEÇ

Şevik: “Panayır değil, festival yapıyoruz”

Şevik: “Panayır değil, festival yapıyoruz”

Buldan, bu yıl 19.su gerçekleştirilecek olan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’ne hazırlanıyor. Belediye Başkanı Mustafa Şevik, festival için tanıtım toplantısı düzenledi. Denizli halkını 28-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan organizasyona davet eden Şevik, “Biz panayır değil festival yapıyoruz. Eğlence elbette olacak, ancak kültürel motifler ağır basacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Haziran 2019 Çarşamba, 14:19

Buldan Kaymakamlığı ve Buldan Belediyesi tarafından organize edilen Buldan 19. Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali için geri sayım başladı. 28 Haziran’da açılışı yapılacak ve 30 Haziran’a kadar sürecek olan konserde birbirinden renkli etkinlikler yer alıyor.

Festival öncesi Buldan El Sanatları ve Kültür Merkezi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Şevik, festivali değerlendirdi. Toplantıya Buldan Kaymakamı Murat Sarı, belediye meclis üyeleri, AK Parti ve MHP ilçe başkanları katıldı.

“BULDAN DENİZLİ’NİN GÖZBEBEĞİ BİR İLÇE”
Toplantıda ilk sözü İlçe Kaymakamı Murat Sarı aldı. 28-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek festivali tüm Denizli halkını davet eden Kaymakam Sarı, Buldan’ın tarihi dokusu, turizm altyapısı ve tekstil ürünleriyle kentin gözbebeği bir ilçe olduğunu söyledi.

Kaymakam Sarı, “Tripolis Antik Kenti’nde çalışmalarınız devam ediyor, Yayla Gölü her geçen gün daha da güzelleşiyor. Tüm bu gayretli çalışmalar, Buldan’ın turizmdeki potansiyelini artıracak. Festivalin de bu çabalarda önemli bir yerinin olduğun düşünüyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz festival, bu güzelliklerin yaşanması için önemli. Tüm Denizli halkını festivalimize bekliyoruz” dedi.

“BULDAN NEDEN BEYPAZARI OLMASIN?”
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ise Buldan’ın Denizli’nin ilçeleri arasında ayrı bir yere sahip olduğunu belirterek, “Buldan, Ankara’nın Beypazarı’dır. Sosyo-kültürel yapısı, tarihi dokusu, kültürel altyapısı çok farklı. Bu nedenle Buldan neden bir Beypazarı olmasın” dedi.

Festival için start verildiğini, ilçenin tanıtımı için bu organizasyonu önemsediklerini belirten Şevik, “Buldan festivali için çok uzun bir hazırlık dönemimiz olmadı. Ancak, önümüzdeki yıllarda çok daha önemli, çok daha güzel festivaller yapacağız. Gerçekleştireceğimiz organizasyonlarla festivali birkaç günle sınırlandırmayıp, tüm yıla yayacağız. Buldan’ın Türkiye’de çok daha fazla söz sahibi olması için tüm imkanlarımızı kullanacağız” diye konuştu.

Buldan’da 2007-2014 yılları arasında önemli mesafeler alındığını aktaran Başkan Şevik, “Bu dönemimizde de çok önemli işlere, vizyon projelere imza atacağız. Bunun için 1 yıllık bir ön hazırlık sürecimiz olacak. Ardından, tüm paydaşlarla bir araya gelip, Buldan’ı şaha kaldıracak çalışmalarımızı başlatacağız” dedi.

“PANAYIR DEĞİL FESTİVAL YAPIYORUZ”
Geçtiğimiz yıllarda festivaller için yüksek bütçeli sanatçıların ilçeye getirildiğini hatırlatan Başkan Şevik, “Ben büyük bütçelerle sanatçı getirilmesine karşıyım. Bu, o sanatçıları beğenmediğim, müziklerini dinlemediğim için değil. Panayır havasına dönen festivallere karşıyım, festivallerin kültürel yönlerinin daha da ağırlıklı olmasını istiyorum. Bu festivalin hazırlıklarını da bu doğrultuda gerçekleştirdik. Daha çok yerel sanatçılarımızla birlikte olacağız” diye konuştu.

“BULDAN İÇİN VAZGEÇİLMEZ OLAN KÜLTÜR VE TURİZM HATTIDIR”
Buldan’ın kültür ve turizm hattının önemli bir parçası olduğunu hatırlatan Başkan Şevik, ilçe ekonomisinin canlandırılmasının da bu yolla mümkün olabileceğini vurguladı. 4-5 bin tezgâhtan, 200-300 tezgaha düşen bir tekstilin olduğun ifade eden Başkan Şevik, “Ancak bu üretim kapasitesinin düştüğü anlamına gelmiyor. Otomasyon ile birlikte sayı azalsa da üretim eşdeğer devam ediyor. Ancak, ilçenin geleceğinin tekstille sınırlandırılmasını istemiyorum. Alternatifler üzerinde durmalıyız, bu alternatif de Denizli’nin önemli ilçelerinin de yer alacağı kültürel ve turizm hattının işlevsel hale getirilmesidir” dedi.

İlçenin genel ekonomik durumu, özellikle üzüme ilişkin bilgiler de paylaşan Başkan Şevik, “Bu yıl üzüm rekoltesinden umutluyuz. Ancak, son yağmurlar ve dolu yüzde 25 oranında bir ürün kaybına yol açtı. Yine de üzümde mevcut durum umut verici” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı