REKLAMI GEÇ

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’ten ilçe halkına geçmiş olsun mesajı

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’ten ilçe halkına geçmiş olsun mesajı

Buldan’ın Türlübey Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanında pazartesi günü öğle saatlerinde meydana gelen yangının kısa sürede müdahale edildiğini 24 saatte kontrol altına alınabildiğini belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, rüzgarın etkisiyle dün yeniden alevlerin yükseldiğini kaydetti. Şevik, “İlçemiz büyük bir yangın tehlikesi atlatmıştır. Türlübey ve Buldan halkımıza geçmiş olsun. İlçemizin bazı bölgelerinde meydana gelen başka yangınlar ekiplerimizin, Azerbaycanlı kardeşlerimizin ve sağduyulu vatandaşlarımızın gece boyunca devam eden üstün gayretleri sonucu kontrol altına alınabilmiştir. Devletimizin tüm kurumları teyakkuz halindedir, vatandaşlarımız müsterih olsunlar” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2021 Çarşamba, 14:37

Türkiye’nin dört bir yanında meydana gelen orman yangınları Buldan’a da sıçradı. Buldan’ın Türlübey Mahallesi ormanlık alanında pazartesi günü öğle saatlerinde başlayan yangın, Antalya’dan gelen 2 yangın uçağının havadan müdahalesiyle kısmen kontrol altına alınabildi. Ancak rüzgarın etkisiyle dün yeniden yükselen alevler orman teşkilatı, Denizli Büyükşehir Belediye ekipleri, Buldan Belediyesi ve Azerbaycan’dan gelen 25’i asker 50 kişilik yangın söndürme ekibi ile vatandaşların gece boyunca süren mücadelesi sonucu, yerleşim bölgesine sıçramadan kontrol altına alınabildi.

TÜRLÜBEY’İN İMDADINA AZERBAYCAN YETİŞTİ
Türlübey yangınına Orman Bölge Müdürlüğü’nden 25 arazöz, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinden 16 arazöz, 6 ilk müdahale aracı, 25 tanker, 3 dozer ile 2 kepçe, Antalya’dan gönderilen iki yangın söndürme uçağı, İl Sağlık Müdürlüğünden 6 ambulans, 1 UMKE aracı ile 20 sağlık personeli, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve 11. Tugay Komutanlığı personellerinin yanı sıra Pamukkale Belediyesi, Manisa Belediyesi ile çevre ilçe belediyelerden gelen çok sayıda ekip ve araç yangına müdahale ederek kontrol altına alınmasını sağladı. Ancak rüzgarın etkisiyle dün yeniden yükselen alevler, Azerbaycan’dan gelen 25’i asker olmak üzere 50 kişilik ekip ve 5 yangın söndürme arazözünün destek vermesiyle sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi. Bölgede halen soğutma çalışmaları devam ediyor.

TEDBİR AMAÇLI YERLEŞİM YERLERİNİ BOŞALTTIK
Denizli ve Buldan’ın hafta başından beri devam eden orman yangınlarıyla zor bir süreçten geçtiğini söyleyen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Pazartesi günü aldığımız yangın ihbarı üzerine belediye personelimiz ve Orman Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte kısa sürede Türlübey mahallemize intikal ettik. Alevlerin yerleşim bölgelerine doğru ilerlemesi üzerine tedbir amaçlı Türlübey Mahallemizdeki evleri boşalttık, hayvanların naklini gerçekleştirdik. Bugün itibariyle üç güne yakın süren söndürme çalışmalarının ardından alevler kontrol altına alındı ve bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Büyük bir alanın zarar gördüğü orman yangınında can kayıplarının yaşanmaması bizlerin tek tesellisi oldu” dedi.

Alevlerin yerleşim bölgelerine tehdit etmesi üzerine, Türlübey Mahallesi’ndeki evleri boşaltıldığını söyleyen Başkan Şevik, “Alevler, yerleşim bölgesine zarar vermeden kontrol altına alındı. Türlübey ve Buldan’ımız büyük bir tehlike atlattı. Ben Buldanlılar adına yangınla mücadele desteği veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Belediye Personelime ve en önemlisi de duyarlı bölge halkımız ve çiftçilerimize, sağduyulu vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Vatandaşlarımız su, ayran, maske, yanık kremi, gıda, buz gibi acil ihtiyaçlara ilişkin yardımlarıyla ekiplerimize destek sağlamışlardır. Orman yangınına ilk müdahale sırasında yaralanan Orman Şefliği personelimiz Yaşar Kozakbaş’a acil şifalar dilerim. En kısa zamanda sağlığına kavuşup, görevinin başına dönmesini temenni ederim. Bütün dualarımız devam eden yangınların bir an önce kontrol altına alınarak söndürülmesi içindir. Allah ne Türkiye’mize ne de Buldan’ımıza bir daha böyle bir felaket yaşatmasın” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ MÜSTERİH OLSUNLAR”
Son iki gün içinde Alandız Mahallesi Ericek Mevkii, Derbent mevki ve Tekke –Yonatça Mevkii’nde olmak üzere Buldan’ın dört ayrı bölgesinde meydana gelen başka orman yangınlarına kısa sürede müdahale edildiği ve söndürüldüğünü açıklayan Başkan Şevik, “İlçemizin çeşitli bölgelerinde meydana gelen orman yangınları büyümeden söndürülmüştür. Devletimizin tüm kurumları teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar” diye konuştu.
Başkan Şevik, Tavas ve Sarayköy’e de geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Dualarımız Türkiye’mizdeki diğer yangınların kısa sürede söndürülmesi ve son bulmasın içindir” dedi.

Başkan Şevik, yangın yaralarının en kısa zamanda sarılacağını vurgulayarak, “Ben inanıyorum ki, yangın hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından, mağdur olan vatandaşlarımızın yaralarının sarılmasında, yanan alanın yeniden yeşillendirilmesinde devletimiz tüm imkanlarını seferber edecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı