REKLAMI GEÇ

Buldan Belediyesi’nden kavurucu sıcaklarda can dostlara serin dokunuş

Buldan Belediyesi’nden kavurucu sıcaklarda can dostlara serin dokunuş

Buldan Belediyesi kavurucu yaz sıcaklarında sokak hayvanlarını unutmadı. Sıcaktan bunalan sokak köpekleri Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince alınarak barınağa getirildi. Burada yıkanarak serinleyen can dostlar, veteriner hekim kontrolünün ardından alındıkları noktalara bırakıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2020 Pazartesi, 16:31

Hava sıcaklıkları, insanları olduğu kadar sokak hayvanları da olumsuz etkiliyor. Buldan’da 38-39 derecelere kadar çıkan kavurucu sıcaklarda, sokak hayvanları unutulmadı.

Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince sokaklardan alınan can dostlar Hayvan Barınağına getirildi. Burada yıkanarak serinleyen can dostlar, Veteriner Hekim Hayal İnci tarafından sağlık kontrolünden geçti.

Yılların kirini üzerlerinden atarak rahatlayan ve serinleyen sokak köpekleri, ekipler tarafından alındıkları yerlere geri bırakıldı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Belediye olarak sokak hayvanlarına sahip çıkıyoruz. Kedi ve köpeklerin yoğunlukta olduğu park, bahçe gibi yaşam alanlarına mama ve su dağıtımı çalışmalarını yoğunlaştırdık. Vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda da ihtiyacı olan sokak hayvanlarına belediye veteriner hekimimiz müdahale ediyor. Ancak, vatandaşlarımızın da duyarlı olmalarını istiyoruz. Yaz aylarında su ve mama bulmada zorlanan sokak hayvanları için, kapılarının önüne bir kap su koymaları yeterli olacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı