REKLAMI GEÇ

Buldan Beyler Konağı’nın kapıları sanata açılıyor

Buldan Beyler Konağı’nın kapıları sanata açılıyor

Pamukkale Üniversitesi ve Buldan Belediyesi ile yapılan protokolle Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu’na bağışlanan “Beyler Konağı”nın kapıları sanata açılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2019 Salı, 12:25

Buldan’ın kültürünü ve tarihini gelecek kuşaklara aktaran; aynı zamanda Buldan MYO’daki tüm bölümlerin etkinlikleri için değerlendirdiği Beyler Konağı, sanata açılıyor. Buldan Belediyesi ile yapılan protokolle Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu’na bağışlanan, seminerlere ev sahipliği yapan ve PAÜ Buldan MYO Mimari Restorasyon Programı öğrencileri için bir uygulama alanı olarak değerlendirilen konak, sanatsal çalışmalara açılıyor. Sanatçılarda artık konakta sergi açabilecek.

BEYLER KONAĞI
“Beyler Konağı” çıkmaz sokağa açılan taş döşemeli dar caddesi, Buldan Evleri’nde kullanılan geleneksel boya uygulaması, ceviz ve nar ağaçlarının yer aldığı huzur veren bahçesi, ahşaptan yapılan sanat eseri niteliğinde olan el işi tavan kaseti ve kapı üzeri süslemeleri ile halk kültürümüzün en güzel örneklerinden birisi.

Bu yapı, Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon bölümü öğrencileri tarafından, Buldan halkının bağışladığı eski Buldan yaşantısından izler taşıyan eşyalarla “Yaşayan Ev” olarak tasarlanmış ve Buldan MYO yönetimi tarafından “Kültür ve Sanat Evi” olarak teşhire açıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı