REKLAMI GEÇ

Buldan bezinin içinde yetişiyorlar

Buldan bezinin içinde yetişiyorlar

Dokumalarıyla ünlü Denizli’nin Buldan İlçesi’nde, tezgahlarda ürettiklerini pazarda satışa sunan kadınların çocukları da buldan bezinin içinde büyüyor. Buldanlı üretici kadınlar “Bizim çocuklarımız dokumanın içinde doğuyor, dokumanın içinde uyuyor ve dokumanın içinde büyüyor” diyorlar.

/ DENİZLİHABER / 9 Haziran 2012 Cumartesi, 16:19

Yüzde 80’i dokumacılıkla geçimini sürdüren Buldanlılar, ürettikleri dokumaları da yine Pazar ve festivallerde kendileri satıyorlar.

Buldan’da ürettikleri dokuma ürünlerini de yine kendileri satarak, ev ekonomisine büyük katkıda bulunan Buldanlı kadınların çocukları da Buldan bezinin içinde uyuyorlar.

Çocuklarını evde bırakacak kimse olmadığı için, çoğu zaman satış yaptıkları pazarlara da götürdüklerini belirten üretici kadınlar “Bizim çocuklarımız Buldan bezinin içinde doğar, Buldan bezinin içinde uyur ve yine Buldan bezinin içinde büyür. Çünkü halkımızın hemen hemen tamama yakını Buldan bezi üreterek geçimini sağlar” diyorlar.

Buldanlı üretici kadınlar, tezgahta el emeği göz nuruyla ürettikleri dokuma ürünlerini emeklerinin çok altında satmak zorunda kaldıklarını da belirtirken şöyle diyorlar : “Ne yazıkki bu kadar özveri ve emekle ürettiğimiz Buldan dokumalarını 3 lira 5 lira gibi çok düşük fiyatlara satmak zorunda kalıyoruz. En büyük dileğimiz üretimimize Pazar bulunması ve el emeklerimizin karşılığını alabilmek” diye konuşuyorlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı