REKLAMI GEÇ

Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı kuruldu

Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı kuruldu

Buldan’da Kadınları bilinçlendirmek, meslek sahibi olmalarını desteklemek, işleriyle ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak, yaşlı bireylere yönelik toplumsal duyarlılığı artırmak, başarılı öğrencilere burs desteği vermek amacıyla bir vakıf kuruldu. Faaliyete geçen Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nın başkanlığına Meryem Salman getirildi.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2015 Salı, 10:28

Buldan’da sivil yaşama dokunmak hedefiyle bir grup gönüllü yeni bir oluşumun fitilini ateşledi. Yaklaşık bir yıl süren çalışmaların ardından, 4 Eylül’de alınan mahkeme kararı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün onayıyla Resmi Gazete’nin 26 Ekim tarihli sayısında kuruluş kararının yayınlanmasıyla Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nın kuruluşu tamamlandı.

VAKIF YÖNETİM KURULU
Merkezi Buldan olan vakfın kurucu başkanlığına Finance & İnsurance A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Meryem Salman getirilirken, Avukat Çiğdem Nalbant Kordon, Mali Müşavir Salih Atlamaz, Tekstil Mühendisi Öznur Tuncay ve İnşaat Teknikeri Nülifer Türkaslan da kurucular kurulunda görev aldı.

VAKFIN AMAÇLARI
Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Meryem Salman, kuruluş amacını “Kendilerine güvenen, üretken bireyler olmak isteyen kadınları bilinçlendirmek, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, yaptıkları işlerdeki bilgi ve becerilerini geliştirmek, başarılı, ancak maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs vermek, yaşlı bireylere ilişkin toplumsal duyarlılığı arttırmak, yaşam kalitesini yükseltmek için yurtiçi ve yurtdışı fonlardan yararlanmak amacıyla çalışmalar yapmak” şeklinde özetledi.

AB FONLARINA GÖZ DİKTİLER
Faaliyetlerini gerçekleştirebilmek için yurt içinde ve dışında işbirliği olanaklarını araştırdıklarını belirten Salman, bu amaçla başlattıkları girişimlerin devam ettiğini, ayrıca AB’nin Türkiye’ye ayırdığı fonlardan yararlanabilmek amacıyla projeler hazırlayacaklarını söyledi.

LOGO ÇALIŞMASI
Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı Kurucu Başkanı Meryem Salman, onaya göre vakfın 5 kişilik kurucular kurulu ile birlikte 15 kişilik yonetim kurulu ile tarafından yönetileceğini, vakfın logosunu belirlemek üzere bir çalışma başlattıklarını, logo seçimine katkıda bulunmak isteyenlerin vakfın facebook sayfasından destek verebileceğini sözlerine ekledi

Yorumlar

halide   -  Bağlantı 22 Ocak 2016, 22:41

Emeklerinize saygı duyuyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı