REKLAMI GEÇ

Buldan Karaköy’de şap paniği

Buldan Karaköy’de şap paniği

Buldan’a bağlı Karaköy’de şap salgını görüldü. Şap haslığı köyde paniğe neden olurken, İlçe Tarım Müdürlüğü köye hayvan giriş ve çıkışını yasakladı.

/ DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2010 Pazartesi, 17:18

Buldan’a bağlı Karaköy köyü şap hastalığıyla mücadele ediyor. Köy karantina altında. Hayvan sahiplerinin büyükbaş hayvanlarda görülen ağız, tırnak yarası ve burunda akıntı belirtileriyle veteriner hekimlere başvurması ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli memurlarında yaptığı kontroller sırasında ortaya çıkan hastalık köy sakinlerinde paniğe yol açtı.

Köye yeni gelen hayvanlardan bulaştığı tahmin edilen hastalık günden güne yayılmakta. Şu ana kadar 80 büyükbaş hayvanda görülen hastalığın daha da yayılmasından korkuluyor. Hastalığın insanlara da bulaşma riskinin olduğu fakat ölümcül tehlikesi olmadığı, vücutta yara oluşumu gibi belirtilerinin olduğu öğrenildi. Köye insan giriş çıkışları da kontrol altına alındı.

İlçe Tarım Müdürü Behiye Aksoy Dengiz, “Şap hastalığının teşhisinden bu yana yoğun önlemler alınmakta. Köy karantina altına alındı ve sık sık dezenfeksiyon uygulamaları yapılmakta. İlçeye hayvan giriş çıkışlarını yasakladık. Vatandaşları paniğe kapılmamaları için konuyla ilgili bilgilendiriyoruz. Hastalığın yayılmasını önlemek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı