REKLAMI GEÇ

Buldan Platformu’ndan Erdoğan’a tarihi dosya

Buldan Platformu’ndan Erdoğan’a tarihi dosya

Denizli Buldan Platformu ilçenin tarihi hazinelerinin gün yüzüne çıkarılması konusunda yoğun çaba sarf ediyor. Platform son olarak İpekyolu’nun önemli bir parçasını oluşturan Hierapolis-Tripolis Güzergahı’nın gün yüzüne çıkarılması konusunda Başbakan Erdoğan’la görüştü. Erdoğan, Başkan Erensoy’un sunduğu dosyayla bizzat kendi ilgileneceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 7 Ekim 2013 Pazartesi, 11:46

Tarihte çok önemli bir yeri olan Denizli’nin Buldan İlçesi’nin bu yönünü ön plana çıkarmak amacıyla kurulan Buldan Platformu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a çok önemli bir dosya sundu.

Başkanlığını Fehmi Erensoy’un yaptığı Platform, Buldan’ın tarihi özelliklerini ön plana çıkarmak için önemli adımlar atıyor. Geçtiğimiz hafta Başbakan Erdoğan’ın Denizli programında bu konuyla ilgili Başbakan Erdoğan’a mini bir sunum yapıldı.

Erensoy, Başbakan’ın Denizli gezisinde Buldan ile ilgili hazırlanan bir dosyayı kendilerine vermek istediklerini hem Denizli Valisi Abdulkadir Demir hem de Ak Partili vekillere söyledi.

Hem Demir hem de vekiller bu konuda olur verdi, Vali Demir, Sarayköy programı sırasında Başbakan Erdoğan ile görüşme imkanı yaratmak için çaba sarf edeceğini söyledi.

Sarayköy’de Zorlu’nun açılış töreni sonrası Fehmi Erensoy ve Genel Sekreter Hüseyin Reşit Öz Buldan Dosyası ile birlikte Başbakan Erdoğan’a mini bir sunum yaptı. Vali Demir, Belediye Başkanı Zolan ve PAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı, platformun yaptığı çalışmaların önemli olduğu vurgusunu yaparak platformu Başbakan Erdoğan’ın nezdinde onore ederken Erensoy, “Tarihi İpekyolu’nun önemli bir parçası olan Hierapolis-Tripolis Yolu’nun gün yüzüne çıkarılması’ konusunda talepte bulundu.

Dosyayı yanına alan Başbakan Erdoğan, Erensoy’un “Sayın Başbakanım en azından uzmanlarınız bu dosyayı tetkik edip size bir rapor sunarlarsa çok memnun kalırız” sözlerine “Yok. Bizzat okuyacağım” yanıtı verdi.

O önemli görüşmenin detaylarını Denizlihaber.com’a anlatan Erensoy, “Gerek Sayın Valim, gerek Belediye Başkanımız ve gerekse Sayın rektör, Başbakan Erdoğan ile yaptığımız görüşme sırasında bizleri çalışmalarımız hakkında söyledikleri sözlerle mutlu etti. Sayın Başbakan’ın ilgisi de umutlandırdı. Tarihi yolun tekrar gün ışığına çıkarılmasının yalnız bölge değil Türkiye turizmi açısından önemli bir kazanım yaratacağına inanıyoruz. Zaten Vali Bey de bu görüşme sırasında ellerinden gelen desteği vereceklerini dile getirdiler” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı