REKLAMI GEÇ

Buldan simidi, Denizli’ye açılıyor

Buldan simidi, Denizli’ye açılıyor

Taş fırında ve tamamen doğal malzemelerden yapılan Buldan simidi Denizli’ye açılıyor. Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, “Denizli’den yer araştırması yapıyoruz. İlçemize has damak tadını Denizli’ye taşımak istiyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2013 Salı, 14:06

Denizli’nin Buldan ilçesi, el dokumaları kadar yemek kültürü ile de oldukça zengin bir ilçe. Özellikle taş fırında pişen ve hiçbir katkı maddesi olmadan tamamen doğal malzemelerden üretilen ve yalnızca Buldan’a özgü bir lezzeti bulunan Buldan simidinin Denizli’de de üretilmesi için çalışma başlatıldı.

Buldan simidinin üretileceği fırın için yer araştırması yaptıklarını söyleyen Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, Buldan, Sarayköy, Denizli ve özel siparişlerle ülke geneli ve Dünyaya yayılan Buldan simidinin Denizli’de de üretimine başlanacağını açıkladı.

Buldan simidinin Baştürkmen, “Taş fırında üretilen ve sıcak tüketildiğinde lezzetine doğum olmayan Bulda simidinin artık Denizli’de üretilerek daha geniş çevrelere ulaşmasını istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. En kısa zamanda Denizli’de Buldan simidi üreten fırın hizmete girecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı