REKLAMI GEÇ

Buldan Yenicekent’te 30 yıllık binalar yenileniyor

Buldan Yenicekent’te 30 yıllık binalar yenileniyor

Buldan Belediyesi, Yenicekent Mahallesi’nin merkezinde bulunan yaklaşık 30 yıllık binaların yenilenmesi ile ilgili çalışma başlattı. Pazaryeri ve sosyal tesis inşaatını devam eden Buldan Belediyesi, Garaj Dükkanları, Hal Dükkanları ile düğün salonunun çatı ve dış cephesini yeniliyor. Çalışmalar tamamlandığında, hem görüntü kirliliğinin önüne geçilecek, hem de binaların ömrü uzayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2020 Çarşamba, 09:38

Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte çalışmalarına hız veren Buldan Belediyesi, Yenicekent Mahallesi’nde de hizmet atağı başlattı. Yenicekent pazaryeri ve sosyal tesis inşaatına devam eden Buldan Belediyesi, mahallenin merkezinde bulunan işyerlerini de bakımdan geçiriyor.

Bakımsızlıktan çürüme noktasına gelen 28 işyerinin bulunduğu Garaj Dükkânları, 11 Hal Dükkânı ile 300 metrekarelik düğün salonunu, Zabıta Binası ve çevresindeki işyerlerine el atan Buldan Belediyesi, iş yerlerinin üstünü çatı ile örtecek. Ayrıca binaların dış cephesini de bakımdan geçirerek mahallenin merkezindeki görüntü kirliliğini de ortadan kaldıracaklarını açıklayan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, çalışmalarına Garaj dükkânlarından başladıklarını belirtti. Başkan Şevik, “Belediyemize ait Garaj ve Hal dükkânları ile düğün salonu, zabıta binamız yaklaşık 30 yıllık yapılar. Yıllardan beri bakım yapılmadığı için, çürüme noktasına gelmiş. Mahallenin merkezinde kötü görüntü oluşturan iş yerlerimizi bakımdan geçireceğiz. Üstünü çatı ile örterek öncelikle esnafımızı, kışın soğuğundan, yazın kavurucu sıcağından kurtarmış olacağız. Dış cephesini de bakımdan geçirerek hem mahallemizi güzelleştireceğiz hem de Yenicekentimize sağlıklı binalara kavuşturmuş olacağız” dedi.

Şevik, Yenicekent pazaryeri ve sosyal tesis inşaatı ile belediyeye ait 50’in üzerinde iş yerinin bakım ve onarımını kısa sürede tamamlayarak, festivale hazır hale getirileceğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı