REKLAMI GEÇ

Buldan’da 1 dakikalık karanlık eylemi

Buldan’da 1 dakikalık karanlık eylemi

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Yargıtay Hukuk Genel Kuruluna açılan ve kazanılmış dava örneklerinin rağmen elektrikteki kayıp kaçak paralarının alınmasına yasal bir yol olarak nitelendirilen yasa teklifini protesto etmek amacıyla “sürekli aydınlık için 1 dakikalık karanlık” eylemi başlattı. Buldan bugünden itibaren her gün saat 21:00’da bir dakika karanlığa bürünecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mart 2015 Perşembe, 16:37

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay elektrik dağıtım şirketine Buldan Belediyesi’nden kesilen  3 bin lirayı aşkın kayıp-kaçak bedelinin iadesi için başvuru yapmıştı. Dava devam ederken  hükümetin meclise sunduğu yasa teklifiyle kayıp-kaçak bedelleri tüketicilere iade edilse bile bu tutarın dağıtım şirketleri tarafından geri alınabileceği belirtildi. Bu kararı protesto eden Başkan Gülbay, “Sürekli aydınlık için 1 dakikalık karanlık” eylemi başlattı. 

Yasayı, ‘Hırsızları Koruma Kanunu’ olarak nitelendiren Gülbay, ‘Sürekli aydınlık için bir dakikalık karanlık’ sloganı ile bugünden itibaren yasa teklifi meclisten geri çekilene kadar her gün saat 21.00’da bir dakikalık karanlık eylemine tüm Buldanlıları davet etti.

Eylem hakkında bilgi veren Başkan Gülbay, “ Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun kararına  rağmen elektrikteki kayıp kaçak paralarının alınmasına yasal bir yol bulmaya çalışan hükümetin hazırladığı yasa teklifine karşı çıkıyoruz ve ilçede bir dakikalık karanlık eylemi yapacağız. Ben yasa teklifini Hırsızları Koruma Kanunu olarak görüyorum. Biz 1 milyon TL’lik dava açtık ve kazandık ama hükümet buna rağmen yeni bir yasa teklifi hazırladı ve elektrikteki kayıp kaçak paralarının alınmasına yasal kılıf getirdi. Şimdi vatandaş bu bedelleri geri alsa bile bu paraları iade edecek. Biz de bunun önüne geçmek ve hırsızlara dur demek için ‘Sürekli Aydınlık için bir dakikalık karanlık’ sloganı altında tüm ilçe sakinlerimizi yarın saat 21:00’da bir dakikalığına ışıklarını kapatmaya davet ediyorum. Eğer biz burada başarırsak bu eylem tüm ülkeye yayılacaktır ve devlet hırsızları korumaktan vazgeçecektir” dedi.

Gülbay, eylemlerine Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi ilçe teşkilatlarının da destek verdiğini açıkladı.

“Sürekli aydınlık için 1 dakikalık karanlık” eylemi Türkiye’de ilk kez 1997’de 30 milyon kişinin katılımıyla gerçekleştirilmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı