REKLAMI GEÇ

Buldan’da coşkulu 19 Mayıs kutlaması

Buldan’da coşkulu 19 Mayıs kutlaması

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için silah arkadaşıyla birlikte Bandırma Vapuru’yla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasının 100’üncü yıl dönümü, Buldan’da törenlerle kutlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2019 Pazar, 15:00

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıl dönümü Buldan’da gerçekleşen törenlerle kutlandı. Alanyazı Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk koyma törenine,Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Belediye Başkanı Vekili, Musa Çetinel ile ilçe protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Buldan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Osman Dönmez tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ali Tuna boşlu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Meltem Yüksel yaptı. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni Ali Tunaboylu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Mehmet Çetin okurken, Miray Taşkın öncülüğünde törene katılan tüm öğrenciler tarafından Gençliğin Ata’ya cevabı okundu.

Ali Tunaboylu Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda Oratoryosu ile devam eden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi göz doldurdu.

Öğrencilerin hazırlamış olduğu halk oyunları gösterilerinin ardından ödül törenine geçildi. Buldan Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen liselerarası resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Murat Sarı verdi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce düzenlenen Futsal dalındaki yarışmada dereceye giren öğrenciler ise kupa ve madalyalarını Belediye Başkan Vekili Musa Çetinel’den aldı.

Ayrıca atletizm, voleybol, masa tenisi dallarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirildiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, gençlik yürüyüşü ile sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı