REKLAMI GEÇ

Buldan’da duygulandıran şehit emanetleri sergisi

Buldan’da duygulandıran şehit emanetleri sergisi

Buldan Belediyesi’nin ev sahipliğinde Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi açıldı. Buldan Belediyesi El Sanatları Merkezi’nde (BELKÜM) açılan sergide 210 şehidin kişisel eşyalarına yer verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Eylül 2019 Cumartesi, 12:18

Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi’nin 45.si Buldan’da açıldı. Sergi açılışına Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  daire amirleri, bazı siyasi partilerin ilçe temsilcileri, meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Şehit Aileleri Birliği Başkanı Menderes Kılıçaslan’ın katkılarıyla hazırlanan sergide, 1996’da Şırnak Çakır söğüt’te PKK terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmada şehit düşen Buldanlı asker Tamer Cimencioğlu’n da aralarında bulunduğu 210 şehide ait üniforma ile Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun gömleği, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefat ettiği gün giydiği gömlek ve kravatı, geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Vali Recep Yazıcıoğlu’nun kravatının da sergilendiği sergiyi gezen protokol üyeleri, oldukça duygusal anlar yaşadılar.

Buldan El Sanatları Merkezi’nde 5 gün açık kalan sergiye, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı