REKLAMI GEÇ

Buldan’da ekmek israfı olmayacak

Buldan’da ekmek israfı olmayacak

Buldan Belediyesi, ekmek israfını önlemek ve sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılamak için örnek bir proje başlattı. İlçenin farklı noktalarına konulan kutularla çöpe gidecek ekmekler toplanıyor. Bu arada ilçede yapılacak sokak hayvanları barınağı içinde çalışmalar sürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Aralık 2014 Çarşamba, 13:21

Buldan Belediyesi, ekmeklerin israf edilmemesi için örnek bir projeye imza attı. Bayat ekmeklerin sokak hayvanlarının beslenmesinde ve hayvancılık sektöründe değerlendirilmesi için ilçenin çeşitli noktalarına bayat ekmek toplama kutuları yerleştirdi.

Bir günde 6 milyon ekmeğin çöpe atıldığını belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, “Buldan’da bayat ekmek kutuları koyarak evlerde ve işyerlerindeki bayat ekmekleri toparlayıp değişik yerlerde değerlendirmeyi düşünüyoruz. Özellikle hayvancılık sektöründe bayat ekmeklerin önemi büyük. Kısa bir süre de ise bayat ekmek kutusu sayısını artırarak tüm ilçe mahallelerimize yayacağız. Yaklaşık 100 bayat ekmek toplama ünitesi daha alacağız. Bu toplama üniteleri sayesinde ekmekler çöpe atılmayacak ve değerlendirilecek” dedi.

Gülbay, ayrıca 6000 metrekare alan üzerine yapılan sokak hayvanları barınağı ve bakım evinin inşaat çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı