REKLAMI GEÇ

Buldan’da festival coşkusu başladı

Buldan’da festival coşkusu başladı

Bu yıl 19.su gerçekleştirilen Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali başladı. Festivalin ilk günü renkli etkinliklere sahne oldu, Denizli halkı festivale yoğun ilgi gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Haziran 2019 Cuma, 18:33

19. Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali’nin açılış etkinliklerine İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

19. Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali, Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in festival çelengini Atatürk Anıtı’na koymasıyla başladı.

Çelenk sunumunun ardından protokol üyelerinin de katılımıyla bando eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

BELKÜM önünde düzenlenen festivalin ilk gün etkinlikleri, Buldan Gençlik ve Spor Müdürlüğü Halk oyunları ekibinin gösterileri ile başladı.

BAŞKAN ŞEVİK: “BULDAN MASALLAR VE EFSANELER DİYARIDIR”
Katılımcılara seslenen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldanlı olmanın, Buldan sevdalısı olmanın farklı bir özellik olduğunu belirterek, “Buldan çok eski zamanlardan beri gözümüzde farklılıkların ve o farklılıklara uygun güzelliklerin, gizemliliklerin beldesidir. Sanki Buldan, akli ölçülere bağlı, hayatın zaman ve mekan ölçülerine kapalı, kendi hacmi içinde modern kuru hayat çerçevelerin dışına çıkmıştır. Abartıyor demeyin adeta masallar ve efsaneler diyarıdır Buldan” dedi.

Festivallerin başka ulusların, toplumların kültür birikimi ve değerleriyle Buldan’ın kültürünü aynı potada bir araya getirerek uygarlık bilincini geliştirmek açısından önemli olduğunu belirten Şevik, “İlçemizin tanıtımında büyük rol oynayan festivalimizin 19.sunu gerçekleştiriyor olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

DEĞİRMENCİ, “ALLAHIN CÖMERT DAVRANDIĞI İLÇELERDEN BİRİ”
Buldan’ın, verimli arazileri, tarihi, kültürü ve yalnızca Denizli’ye değil Türkiye’ye örnek mimari özelliğe sahip evleriyle, doğal güzellikleriyle Allahın en cömert davrandığı ilçelerden biri olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, “Buldan, Buldan Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği ile yapacağı çalışmalarla daha güzel hala gelecek” dedi.

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ise 19.su gerçekleştirilen Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’nin Buldan için hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından festival coşkusu başladı. Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından hazırlanan elbiselerin yer aldığı defile katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Buldan’ın en önemli unsurlarından biri olan dokuma ile ilgili gösteri, BELKÜM’de gerçekleştirildi. Ustaların dokuma sanatının inceliklerini sergilediği gösteri davetliler tarafından ilgiyle karşılandı.

BULDAN’DA COŞKU SÜRECEK
Buldan festival coşkusunu akşam saatlerinde de doyasıya yaşayacak. Saat 21.00’de folklor ekibinin gösterileriyle hareketlendireceği festival, Pamukkale Üniversitesi Türk Halk Müziği Korusu’nun konserine sahne olacak.

Saat 21.45’de gerçekleştirilecek aşıklar atışmasını, saat 22.15’te İsmail Barkan Konseri izleyecek.

29 HAZİRAN CUMARTESİ
Bugün görkemli törenlerle başlayan Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali cumartesi ve pazar günü de devam edecek.

Festivalin ikinci günü saat 10.00’da BELKÜM Saat 10.00’da dokuma sanatından gösteriler ile başlayacak. Saat 12.00’de ise Nuri Akın Parkı’nda Denizli Büyükşehir Belediyesi Bando ve Mehteran Takımı gösterisi sunulacak. Gösteriyi Hakan Eyden konseri izleyecek.

Cumartesi günü saat 13.00’te yöresel yemek yarışmasının ödül töreni gerçekleştirilecek, bu etkinliği saat 16.00’da fasıl müzik dinletisi izleyecek.

Saat 20.45’te festival dokuma yarışmasının ödül töreniyle heyecanlı anlara sahne olacak.

Saat 21.00’deki dokuma defilesinin renklendireceği festival, saat 21.30’da Sadi Cesuroğlu konseri ile eğlenceli anlara sahne olacak. Saat 22.00’de ise sahneyi Işıl Koç alacak, muhteşem bir konser sunacak.

30 HAZİRAN 2019 PAZAR
Festivalin son günü yine BELKÜM’de gerçekleştirilecek dokuma sanatı ile başlayacak. Saat 15.00’de Talat Tarakçı Parkı’nda fasıl müzik dinletisi sunulacak, Saat 21.00’de ise Alanyazı Meydanı’nda Mehmet Özcan Ekinci ve ardından da Merve Özbey konseri gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı