REKLAMI GEÇ

Buldan’da festival coşkusu

Buldan’da festival coşkusu

Buldan Uluslararası 9. Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali başladı.

/ DENİZLİHABER / 5 Haziran 2009 Cuma, 18:46

Renkli gösterilere sahne olan festivalde konuşan Vali Yavuz Erkmen, Buldan evleri ve işyerleri sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarına da festivalle birlikte başlanıldığını söyledi. Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri Buldan fotoğraflarından oluşan sergiyi gezerek kortej yürüyüşü ile festival alanına geldi. Festival alanında, Arnavutluk’tan gelen halk oyunları ekibi gösterilerini sundu. Gösterinin ardından açılış konuşmasını yapan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, uluslararası festivallerin kültür değerlerini geliştirmek açısından önemli olduğunu, bu yıl 8’incisi düzenlenen festivalin, ilçenin ekonomik gelişimi için ayrı bir önem kazandığını vurguladı. Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, festivalin ilk olarak şenliklerle başladığını, zamanla uluslararası festivale dönüştüğünü söyledi. Buldan’ın tanıtımı için birçok çalışma yapıldığına dikkat çeken Erdoğdu, Buldan’ın, Türkiye’nin en seçkin dokuma ürünlerini üreten merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Restorasyon çalışmaları başladı

Vali Yavuz Erkmen, Buldan’ın Denizli’yi dışarıda çok iyi temsil eden bir ilçe olduğunu söyledi. Buldanlı esnaflara da seslenen Vali Erkmen, özellikle Uzak Doğu mallarının satılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Erkmen, festival ile birlikte Buldan sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarının da başladığını sözlerine ekledi. Vali Erkmen, “Sağlıklaştırma çalışması için tüm projeler tamamlandı. Festivalin yapıldığı meydan ile 14 Mayıs Caddesi’nde restorasyon çalışmalarına başlıyoruz. Festivalin yoğunluğu geçtikten sonra daha da artan bir hızla çalışmalar devam edecek. İnsanlar buraya daha çok gelsin, Buldan’da ülke turizminde önemli bir yere sahip olsun istiyoruz” dedi.

Esnafa uyarı

Vali Erkmen, esnafa da uyarıda bulundu. Erkmen, “Esnaf arkadaşlarımızdan,  Uzakdoğu’dan getirilmiş malları satmamalarını istiyorum. Buna tahammülümüz yok. Bu konuda da festival sonrasında uygulamaya geçeceğiz ve hiçbir arkadaşımıza taviz vermeyeceğiz. Buraya insanlar kendi dokumamızı görmek ve satın almak için geliyor. Uzak Doğu’dan gelen bir malı başka illerden de alabilirler” dedi.  Konuşmaların ardından, Ali Tunaboylu Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından Buldan bezlerinden yapılan kıyafetler sergilendi. Defile, büyük beğeni kazandı. 7 Haziran 2009 tarihine kadar devam edecek olan festival etkinlikleri çerçevesinde, konserler, halk dansları gösterileri, paneller düzenlenecek.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı