REKLAMI GEÇ

Buldan’da hayırseverin yaptırdığı çocuk yuvası perişan halde

Buldan’da hayırseverin yaptırdığı çocuk yuvası perişan halde

Buldan’da hayırsever Musa Çelebioğlu tarafından ilçeye huzurevi kazandırmak için inşaatına başlanan ancak ilçeyi ziyaret eden darbeci cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından çocuk yuvasına dönüştürülen, uzun yıllar sonra kapatılan bina çürümeye terk edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Eylül 2020 Pazar, 15:37

Buldan’da 40 yıl önce hayırsever Musa Çelebioğlu (Peydahlı Musa) huzurevi yaptırmak için protokol imzaladı. Hayırsever Çelebioğlu, kendi imkanlarıyla inşaatı sürdürürken, 1980 darbesinin cumhurbaşkanı Kenan Evren ilçeyi ziyaret etti.

Evren, çocuk yuvasına daha çok ihtiyaç olduğunu söyleyerek hayırseveri ikna etti ve bina çocuk yuvasına dönüştürüldü. Buldanlılar da aralarında topladıkları paralarla binanın önündeki arsayı alarak çocuklara oynayacakları bir alan kazandırdı.

1992’de hizmete giren bina uzun yıllar, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Musa Çelebioğlu Çocuk Yuvası olarak hizmet verdi. Yuvanın Çocuk Destek Merkezi’ne dönüştürülmesi projesi kapsamında da 2017’de kapısına kilit vuruldu ve kent merkezine taşındı. Bina o tarihten sonra adeta çürümeye terk edildi.

Konuyu gündeme getiren ve binadaki ihmali gözler önüne seren fotoğrafları yayımlayan Buldan’da Yaşam Gazetesi, binanın bu durumunun ‘hayırseverin kemiklerini sızlattığını’ yazdı. Gazete; Buldanlıların, “Binanın bu günkü hali hayırsever Musa Çelebioğlu’nun kemiklerini sızlatmaktadır. Dişinden tırnağından arttırdığı para ile memleketine bir eser kazandıran hayırseverin eseri bu halde olmamalıydı. Bu görüntü Buldan’a bu tür eser kazandırmak isteyen diğer hayırsever hemşehrilerimizin hevesini kırmaktadır. Buldan’daki pek çok kamu binası hemşehrilerimiz tarafından yaptırıldı. Yaptırılan eserlere de sahip çıkılması gerekir. Binaya yazık oluyor” şeklindeki görüşlerini aktardı.

Yorumlar

Hatice   -  Bağlantı 20 Ocak 2023, 17:31

Ben orada büyüyen insan olarak Musa dede ziyaretimize çok gelirdi. Mekanı cennet olsun. Her ne kadar görüntü itibari ile yuvamız bu konuma gelmiş olsa da. Binlerce çocuğa ev aile oldu orası. Ve hepimiz çok güzel yerlerdeyiz. Eminim gurur duyuyordur

Kazım Dalarslan   -  Bağlantı 27 Eylül 2020, 18:55

Bu duruma getirenlere yazıklar olsun

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı