REKLAMI GEÇ

Buldan’da nakil listesi kesinleşti

Buldan’da nakil listesi kesinleşti

16 Nisan’da yaşanan heyelanın ardından nakline karar verilen Buldan’ın Girne Mahallesi’nde inşaat yardımlarından yararlanacaklar belirlendi.

/ DENİZLİHABER / 19 Haziran 2009 Cuma, 16:43

Buldan’ın Girne Mahallesi’nde yaşanan heyelanın ardından 3 işyeri 29 konut kullanılamaz duruma gelmişti. Sık sık heyelanların yaşandığı bölgede yaşayanların nakline karar veren raporlar Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nün fen kurulları tarafından hazırlandı. Bölge bu raporlara dayanarak Bakanlar Kurulu tarafından ikamete yasaklandı. Bunun üzerine heyelan bölgesinde konut ve işyeri olan vatandaşların mağdur olmamaları için nakil listesi hazırlandı. Listeler kesinleşerek askıya çıktı. Afet nedeniyle zarar gören vatandaşlara yardım yapılacağını bildiren Bayındırlık ve İskan Müdürü Kasım Kayıhan, yardımdan yararlanacakların tespiti için “Hak Sahibi Olanların Tespiti Hakkındaki Yönetmelik” hükümlerinin uygulanacağı söyledi. < ?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

KİMLER HAK SAHİBİ OLACAK?

Konut veya işyerlerinin (dükkan ve fırın gibi) afetten etkilendiği tespit edilen mülk sahipleri. (Çok katlı binalarda daire sahipleri) Bunlardan birden fazla konut veya işyeri etkilenen varsa yalnız bir konut için veya bir işyeri için hak sahibi olabilirler. Mülkiyeti ebeveynine ait afetten etkilenen 2. nci ve 3. üncü konut veya dairelerde afetten önce ve afet tarihinde oturduğu belirlenen evli evlatlar. İştirak ve müşterek maliki oldukları konut veya işyeri afetten etkilenenler. Bunlardan da birden fazla konut veya işyeri afetten etkilenenler, etkilenen konut veya işyeri adetini geçmemek kaydı ile birlikte veya ayrı ayrı hak sahibi olabilirler. Yapı veya ikamete yasaklanmış yerlerin bitişiğinde veya yakınında, üzerinde hak sahiplerine bina yaptırılmak üzere Bakanlığımızca tespit edilip imar planına dahil edilen kısımlar içinde kalan konutları istimlak edilen aileler, Muhtemel heyelan afeti nedeniyle konut veya işyerinin nakline karar verilenler ile konutları kamulaştırılanlar (kamulaştırma nedeniyle konut bedeli istemeyip yerine yeni konut isteyenler) yeni yapılacak konutlardan veya kendilerinin yapacakları konutlara Evini Yapana Yardım kredisi alabilmek için, Buna göre; hak sahibi olabilmenin esas şartı afetzede listelerinde ismi bulunan afetzedelerden adlarına yazılan konut veya işyeri mülkiyetine sahip olup, kendilerine HEYELAN afeti nedeniyle inşaat yardımı yapılmasını isteyenler; Talep ve taahhütnameleri nüfus cüzdanlarındaki kayıtlara uygun olarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yetkililerine bizzat kendileri veya kanuni vekilleri vasıtasıyla teslim edeceklerdir.

Talep ve taahhütname vererek müracaat edilirken aşağıda belirtilen evraklar da talep ve taahhütname ile verilecektir.

HANGİ BELGELERLE GELECEKLER?

Konutları veya işyerlerinin nakline karar verilen afetzedeler ilgili KONUT VEYA İŞYERİNE AİT CİNS TAHSİSLİ TAPU KAYDINI. Etkilenen yapı gecekondu ise tapu tahsis belgesini. Etkilenen yapının cins tashihi yapılmamış ise yani tapu bağ, bahçe, arsa, vs. tapusu ise bu vasıflara ait tapu ile birlikte binaya ait ilgili belediyesinden alınacak emlak beyannamesinin bir örneğini, (emlak beyannamesindeki ada, parsel numarası ile tapudaki ada, parsel numarası aynı olmalıdır) Muhtara verilen listelerden ismi olup kendisine ait olmayan arsa veya arazi üzerine inşaat ruhsatı alarak bina inşa eden yapı sahipleri varsa inşaat ruhsatı ile ilgili belediyesinden alınacak emlak beyannamesinin bir örneğini binanın afetten önce iskan edildiğine dair elektrik ve su makbuzlarını. Afetten etkilenen konut veya işyerinin tapu ve emlak kaydı ölü kişiye ait ise müracaat edecek varis, ölü kişiye ait veraset ilamı, bu belge çıkartılmamış ise ilgili nüfuz dairesinden alınacak ölü kişinin vukuatlı nüfuz kayıt örneğini yukarıda belirtilen binaya ait belgelerle verecektir. Talep ve taahhütname verecek kişinin iki adet nüfus cüzdanının fotokopisi. (önlü-arkalı)

Afetzede listelerine ismi geçmiş olması kaydıyla ebeveynine ait 2 nci ve 3 üncü bir konutta oturan evli evlatların talep ve taahhütname vererek müracaat etmeleri halinde ebeveynine ait 1-2-3- üncü maddelerindeki belgeler ile birlikte evlilik cüzdanını, jeolojik etüt raporu tarihinden önce afetten etkilenen binada ikamet ettiğine dair ikametgah ilmühaberini, elektrik, su makbuzlarının bir fotokopisi, İmar planında yapı yapılması sakıncalı olarak belirlenen yerlerde ruhsatlı olarak yapılan yapıların sahipleri, inşaat ruhsatı ile birlikte yukarıdaki 1. 3 ve 4. maddelerindeki belgelerden mevcut olanlarını vereceklerdir. Bu belgeleri verenlerin durumları 1. inci sayfada belirtilen Yönetmelik’ in 20. maddesine göre ilgili mülki amir başkanlığında oluşturulacak Mahalli Hak Sahipliği İnceleme Komisyonunca incelenecek, bunlardan yeni konut veya işyeri yardımı alabilmek için hak sahibi kabul edilenler ile edilmeyenler belirlenecektir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı