REKLAMI GEÇ

Restoranın arka kapısından çıkarıldılar

Restoranın arka kapısından çıkarıldılar

Denizli temaslarını sürdüren Akil İnsanlar Ege Heyeti, Buldan İlçesi’nde sıcak karşılanırken, protestoyla uğurlandı. Buldan’da önce bir kahvede bulunanlarla sohbet eden Avni Özgürel, Fehmi Koru ve Hasan Karakaya, daha sonra ilçeyi gezdi. Gezi sonunda bir restoranda yemek yiyen heyet üyeleri, yaklaşık 10 kişilik grup tarafından protesto edildi. Akiller restoranın arka kapısından çıkarıldı

/ DENİZLİHABER / 21 Nisan 2013 Pazar, 20:17

DHA-DENİZLİHABER

Akil İnsanlar Ege Heyeti’nin Denizli temaslarının 2’nci gününde Buldan İlçesi ziyaret edildi. Avni Özgürel başkanlığındaki heyet üyeleri Fehmi Koru ve Hasan Karakaya, ilçe girişinde Buldan’ın Belediye Başkanı AK Parti’li Mustafa Fahri Şevik tarafından karşılandı. Heyet üyeleri Atatürk Caddesi’nde yürüdü, bir kahvede Buldanlılar’la sohbet etti. Avni Özgürel, Buldan İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Demir’in süreçle ilgili sorularını yanıtladı. Demir’in, Abdullah Öcalan’la görüşülmesine tepki göstermesi üzerine Avni Özgürel, “Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması diye bir şey söz konusu olamaz. Sokakta dolaşamaz. Bir şehit yakını, ya da dağdan inmiş öfkeli bir kişinin saldırısına uğrayabilir. Onun için en güvenli yer İmralı’dır. Belki odasını büyütebilirler ama serbest bırakmazlar” diye konuştu.

Heyet üyeleri daha sonra çarşıyı gezip esnafla sohbet etti. Buldan El Sanatları Merkezi’ne (BELSAM) gidip tahta tezgahlarda geleneksel el dokumalarının üretimini izledi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avni Özgürel, Denizli’de sivil toplum kuruluşları temsilcileri, üniversite öğrencileri, şehit ailesiyle görüşmeler yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Tüm görüşmelerimizde gördüğümüz ilgi çok yüksek. Bu ilginin eleştirel, destek boyutu da var. Türkiye’de iç barışın toplum katında tartışılıyor olmasının yarattığı bir ilgi olarak görüyorum. Herkes düşüncelerini dile getiriyor.”

Fehmi Koru da İzmir ve Denizli’de gösterilen ilgiyi barış misyonuna gösterilen ilgi olarak değerlendirdiğini söyledi. Heyet daha sonra, kültür merkezi haline dönüştürülen eski Buldan Cezaevi’ndeki tekstil müzesini de gezdi. Esnafla sohbet ederken rastladığı heyet üyeleriyle tekstil müzesine gelen Buldan eski Belediye Başkanı MHP’li Temel Başbuğ, Avni Özgürel’e sürece ilişkin itirazlarını dile getirdi. Temel Başbuğ, çözüm projesinin ABD projesi olduğunu belirterek, “Neden Buldan’da dolaşıyorsunuz? Ben de Buldanlıyım. Buldan halkı sürece destek vermiyor. Bayrağına, Türk kimliğine sahip çıkıyor” dedi.

Tekstil Müzesi’nden çıkıp Şükür Cami Meydanı’ndaki Ağam Kebap Restoran’a yürüyen heyet üyeleri Başbuğ da eşlik etti. Yürürken eleştirilerini sürdüren Başbuğ, heyetle restorana da girdi. Yemek davetini kabul etmeyen Temel Başbuğ, dışarı çıkmasını isteyen sivil polise, “Bu ülkenin sahibi bizleriz. Terbiyesizliğe gerek yok. Kimi dışarı çıkarıyorsunuz” dedi.

Heyet yemek yerken, ellerinde Türk bayrakları olan yaklaşık 10 kişilik grup, restoranın önüne geldi. Grubu gören polisler yemeklerini yiyen heyeti restoranın arka kapısından çıkarıp minibüse bindirdi. Heyetin arka kapıdan çıkarıldığını gören grup da minibüsün yanına gelerek “Akiller nereye kaçıyorsunuz? Bu devletin parasını yiyorsunuz. Ön kapıdan geldiniz, arka kapıdan kaçıyorsunuz. Kundakta öldürülen bebeğin babasına ne cevap verecekler. Kandil’e giderken Türk bayrağı götürün Türkiye’yi Kürdistan mı yapacaksınız? Hepinize yazıklar olsun” diye bağırdı.

Heyeti taşıyan minibüs sivil polislerin koruması altında ilçeden ayrıldı. Akil İnsanlar Ege Heyeti’nin bir yerel televizyonda canlı yayına katıldıktan sonra bu akşam Denizli’den ayrılacağı bildirildi

Yorumlar

meçhul.bir.kişi   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 14:51

yahu bu adamlar ne kadar yüzsüz.her gittikleri yerden kovuluyolar hala daha sürece destek var diyolar yaa..anlamak mümkün değil..

zafer   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 10:46

Türkiye Türklerindir.Ne mutlu TÜRKÜM diyene!…

taner   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 00:06

devlet kocasından dayak yiyen,tehdit edilen kadınları koruyamazken,cinsel istismara,tecavüze uğrayan çocukları koruyamazken,anaların peygamber ocağına gönderdiği kınalı kuzuları koruyamazken bugün ne göreyim?denizli deki akil heyetini korumak için resman koruma ordusu görevlendirilmiş.üşenmedim saydım; 3 otobüs,1 minibüs çevik kuvvet;motorlu yunuslar; 5 araç trafik;5-6 araç sivil polis. sayıları toplamda 100 ü geçiyordu galiba. özel tv kanalının etrafını ablukaya almışlar bekliyorlardı. ne mutlu türküm diyene.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı