REKLAMI GEÇ

Buldan’da “Sıfır Atık” seferberliği

Buldan’da “Sıfır Atık” seferberliği

Buldan Belediyesi tarafından hazırlanın ve kısa süre içerisinden uygulamaya geçirilmesi planlanan yaklaşık 1 milyon 400 bin TL’lik “Sıfır Atık” projesine, sivil toplum kuruluşlarından da destek geldi. Okullarda ve mahallelerde Sıfır Atık Projesi tanıtım toplantıları Buldan Belediyesi, Buldan Milli Eğitim Müdürlüğü ile Buldan Eğitim Vakfı işbirliğinde gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2020 Pazartesi, 12:11

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi için Buldan’da da düğmeye basıldı. Buldan Belediyesi Sıfır Atık Projesi için alt yapı çalışmalarına hız vermeden devam ederken, sivil toplum kuruluşlarının da desteğini aldı.

Buldan Belediyesi, Buldan Milli Eğitim Müdürlülüğü ile Buldan Eğitim Vakfı işbirliğinde okullarda ve mahallelerde Sıfır Atık Projesi tanıtım toplantıları gerçekleştirildi. Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldan Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlana Akdeniz, Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Meryem Salman’ın katıldığı bilgilendirme toplantılarında, Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) görevli Emre Şerif Turgut ve Serhan Keserlioğlu, öğrenci ve velilere “Sıfır Atık Projesi” ile ilgili bilgi verdi.

Buldan’da 14 ilk ve ortaokulda düzenlenen toplantılarda öğrencilere, Emre Şerif Turgut ve Serhan Keserlioğlu tarafından hazırlanan “Sıfır Atık” farkındalık kitabı ‘Sıfır Atık Kahramanları Doğa ve Çınar’ ile Buldan Belediyesi’nin öğrencilere çevre bilincini, doğa sevgisini aşılamak almacıyla hazırladığı içerisinde çiçek tohumları bulunan yeşeren kalemler dağıtıldı.

SIFIR ATIK’A 1.4 MİLYONLUK YATIRIM
Sıfır Atık Projesi tanıtım ve farkındalık toplantılarına destek veren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldan Belediyesi tarafından Sıfır Atık Projesinin hayata geçirilmesi için 1 milyon 400 bin TL’lik alt yapı projesi hazırladıklarını ve en kısa sürede 839 bin 88 metrekarelik alanda Katı Atık Geri Dönüşüm tesisinin faaliyete geçeceğini belirtti.

Başkan Şevik, “Buldan Kaymakamlığı, Buldan Belediyesi öncülüğünde Buldan ilçe Milli Eğitim Müdürü, Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı ile kıymetli öğretmenlerimizin de teşrif ettiği ortak bir proje başlattık. Çalışmalarımız birkaç aydır devam ediyor. Bu çerçevede biz periyodik olarak okullarımızda toplantılar yapıyoruz. Değerli öğretmenlerimize, çocuklarımıza Sıfır Atık hakkında bilgi veriyorlar. Bir taraftan Belediyemizin Geri Dönüşüm alt yapı çalışmaları devam ederken, diğer taraftan da vatandaşlarımızı geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda bilinçlendirmek istiyoruz. Sıfır Atık Projesi Buldan da ivme kazandı. Buldan Kaymakamlığı başta olmak üzere bu konuda gayet özverili çalışıyorlar. Ben inanıyorum ki Sıfır Atık Projesi ile çok başarılı olacağız önümüzde ki birkaç ay içinde Projenin meyvelerini toplayacağız” dedi.

“AMACIMIZ DAHA ÇOK KİŞİYE ULAŞMAK”
Sıfır atığın resimler ve hikayelerle anlatıldığı, çöplerin geri dönüştürülerek ayrıştırılmasıyla ilgili bilgilerin yanı sıra, geri dönüşümde yapılan yanlışlar ve doğruların yer aldığı kitabın yazarları Serhan Keserlioğlu ile Emre Şerif Turgut, kırsalda başlattıkları eğitim toplantıları düzenleyerek daha çok kişiye ulaşmak istediklerini belirttiler. Amaçlarının sıfır atığı 7’den 70’e herkese anlatmak olduğunu söyleyerek, “Sıfır atığı öncelikle öğrencilere anlatıyoruz. Eğitimlere veliler de katılıyor. Amacımız sadece öğrencilere değil, ailelerine de ulaşmak. Eğitimlere öğrenciler dedeleriyle bile geliyor. Bu bizi mutlu ediyor ve amacımıza ulaşacağımızı gösteriyor. İlk olarak kırsal kesimlerdeki öğrencilere bunu anlatmak istiyoruz” diyerek Buldan’da kendilerine destek olan kamu kurum ve kuruluşlar ile STK temsilcilerine teşekkür ettiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı