REKLAMI GEÇ

Buldan’da tarihi ev alevlere teslim oldu

Buldan’da tarihi ev alevlere teslim oldu

Buldan’da tarihi ev alevlere teslim oldu. Bir öğretmen tarafından satın alınan ve kısa süre içinde restorasyon çalışmalarının başlaması planlanan 150 yıllık “Terzi Ayşe Evi”ni küle çeviren yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2017 Salı, 15:27

Denizli kent belleğinin önemli noktaları tek tek yok oluyor. Buldan’ın Yalçınkaya Mahallesi Zehrenti Sokak’ta bulunan 150 yıllık “Terzi Ayşe Evi”nde öğle saatlerinde belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kullanılmayan evden alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Kısa süre içinde olay yerine gelen Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Buldan Şubesi ekipleri hızla yayılan alevlere müdahale etti.

Çok sayıda itfaiye ekibi bir yandan yangını kontrol altına almaya çalışırken, bir yandan da bitişik evlere sıçramaması için çaba harcadı.

Uzun uğraşların ardından yangın kontrol altına alındı, ancak geriye bir şey kalmadı.

TARİHİ EVDİ, RESTORE EDİLECEKTİ
Yangında kül olan Buldan’ın önemli tarihi eserlerinden biri olan Ayşe Karacaoluk’a ait “Terzi Ayşe Evi” bir süre önce Denizlili öğretmen Ayhan Yorulmaz tarafından satın alınmıştı. 150 yıllık tarihi “Terzi Ayşe Evi”nde kısa süre içinde restorasyon çalışmalarının başlatılmasının planlandığı öğrenildi.

KAYMAKAM VEKİLİ SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINI TAKİP ETTİ
Söndürme çalışmalarını izleyip, yangın hakkında bilgi alan Buldan Kaymakamlığı’na vekalet eden Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Buldan’ın tarihi konaklarından birinin yok olduğunu belirterek, yangının nasıl çıktığı ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Kaymakam Akkaya, soruşturma sonucuna göre sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını kaydetti. Kaymakam Akkaya, can kaybı yaşanmamasının, yangının tek sevindirici yanı olduğunu da söyledi.

(Kaynak: Buldanliyiz.biz)

(Kaynak: Buldanliyiz.biz)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı