REKLAMI GEÇ

Buldan’da üçüz doğuran Kezban inek sahibini sevindirdi

Buldan’da üçüz doğuran Kezban inek sahibini sevindirdi

Buldan’ın Bozalan Mahallesinde Yasemin Bozkurt’un yetiştiriciliğini yaptığı Kezban inek üçüz doğurdu. Üçü de erkek olan buzağıların birinin ismine doğumu yaptıran Veteriner Hekimi Özkan Beşenk’in adı verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2021 Pazartesi, 13:11

Buldan Bozalan Mahallesinde hayvancılıkla uğraşan Yasemin Bozkurt’un yetiştiriciliğini yaptığı Kezban isimli inek üçüz doğurdu. Üçü de erkek olan buzağılara Davut, Cemil ve doğumu yaptıran Veteriner Hekimi Özkan Beşenk’in adı verildi.

Yıllardır büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yaptığını  dile getiren Bozkurt çok sevinçli olduğunu dile getirerek “Kezban’ı diğer ineklerime olduğu gibi kendi ellerimle besliyordum. Çok uysal bir hayvandır. Üçüz doğumu bugüne kadar hiç rastlamamıştım. Benim için ilk oluyor. Kezban’ım bizi çok sevindirdi. Buzağılarıyla birlikte hep beraber sağlık içinde yaşamalarını temenni ediyorum” dedi.

BÜYÜK BAŞLARDA ENDER RASTLANAN BİR DURUM
Dokuz ay önce suni tohumlama yaptığı Kezban’ın üçüz doğum yapmasının kendisini şaşırttığını belirten Veteriner Hekimi Özkan Beşenk ise “Kezban’a Simental ırkı suni tohumlama yapmıştım. Çok rahat bir gebelik dönemi geçirdi. Kolay bir doğum oldu. Üçüz doğum büyükbaş hayvanlarda ender görülen bir durumdur. Meslek hayatımda ilk defa üçüz doğum yaptırdım. Buzağılar ve annelerinin sağlığı gayet iyi. Bir buzağıya benim ismimin verilmesi de beni çok mutlu etti” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı