REKLAMI GEÇ

Buldan’da vahşi depolamaya son

Buldan’da vahşi depolamaya son

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Sarayköy’ün ardından Buldan’da da uzun yıllar sağlıksız ortamda yapılan vahşi çöp depolama sistemine son verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Eylül 2014 Çarşamba, 11:31

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, çevre ve insan sağlığına verdiği zararın yanında, sık sık çıkan yangınlar nedeniyle özellikle üzüm üreticilerinin korkulu rüyası haline gelen Buldan-Alaşehir yolu yakınındaki vahşi çöp depolama sahasında çalışma başlattı. Burada yapılan incelemede, çöplerin yıllardır vahşi depolama sistemi ile bertaraf edildiği, bundan dolayı sık sık yangın çıkıp alevlerin yakın bölgede bulunan üzüm bağlarına sıçradığı, çöp suyunun ise yeraltı suyuna karıştığı belirlendi.

denizli-buldan-vahsi-depolama-ic

Görüntü ve çevre kirliliği de oluşturan çöplerin çevre ve insan sağlığını da büyük ölçüde tehdit ettiği, özellikle yangınlar sırasına çevre yolunda da risk oluşturduğu tespit edildi. Vahşi çöp depolama alanının rehabilitasyonu, yapılan çalışmanın ardından tamamlandı. Buldan’ın çöpleri ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisleri bünyesinde yer alan düzenli depolama sahasında bertaraf edilmeye başlandı.

“ÇÖP SAHALARINDAKİ ÇALIŞMALAR SÜRECEK”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçelerdeki çöp depolama sahalarıyla ilgili çalışmaları sürdüreceğini belirterek, çevre konusundaki hassasiyetlerinin en üst derecede olduğunu kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı