REKLAMI GEÇ

Buldan’da Yenicekent kazandı

Buldan’da Yenicekent kazandı

Buldan’da 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde geçerli oyların yüzde 29,72’sini alan CHP adayı Mustafa Gülbay, belediye başkanlığını alırken, kontenjan adayları Yusuf Atlama, Durdane Can Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Buldan’ı temsil edecek. Ayrıca Buldan Belediye Meclisi’ne seçilen 15 üyeden 4’ü, Büyükşehir Yasası ile belde statüsünü yitiren Yenicekentli adaylardan oluşuyor.

/ DENİZLİHABER / 1 Nisan 2014 Salı, 13:43

Buldan’da 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), Adalet ve Kalkınma Partisi(Ak Parti), Demokrat Parti(DP) ve Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) olmak üzere 4 parti yarıştı. 20 bin 823 seçmenin bulunduğu Buldan’da seçimler 89 sandıkta gerçekleşti.

Geçerli oyların yüzde 29,72’sini alan CHP Adayı Mustafa Gülbay belediye başkanlığına seçilirken, AK Parti Adayı Ahmet Kırık yüzde 27,69, DP Adayı Mustafa Şevik yüzde 21,80, MHP adayı Habip Kızılöz ise yüzde 19,79 oy aldı.

“SAAT KULESİ DİKMEYECEĞİZ”
Buldan’da 33 yıl önce darbeyle kaybettikleri belediye başkanlığını 30 Mart Yerel Seçimlerinde yeniden geri alan CHP’li Mustafa Gülbay, “Ben tüm Buldan halkını, parti ayrımı yapmaksızın kent meclisine katılmalarını rica ediyorum. Buldan’da seçim için değil geçim için çalışacağız diye geldik. Bu sezümüzü ve Buldan için hazırladığımız projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz. Ben şunu söyleyebilirim, her şeyden önce Buldan’a bir saat kulesi yapmayacağımız kesin. Ancak, en büyük ihtiyaç olan ve özellikle dışarıdan gelen misafirlerimizin eksikliğini hissettiği modern bir tuvalet yapacağız” dedi.

YENİCEKENT KAZANDI
Buldan Belediye Meclisi seçim sonuçlarına göre geçerli oyların 36,56’sını alan CHP, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ile birlikte kontenjan adayları Yusuf Atlama, Durdane Can ve Hikmet Şenözen  Buldan’ı temsil edecek.

Buldan Belediye meclisinde siyasi partilerin üye dağılımı ise şöyle:

CHP’li üyeler
Yusuf Atlama
Durdane Can
Hikmet Şenözen
Ramazan Ordu
Mustafa Barut
Hacip Özcan
İbrahim Eroğlu

Ak Parti’li üyeler:
Ahmet Kökdemir
Osman Erkan
Hasan Coşan
Fevzi Ülkü

DP’li üyeler:
Hamza Kaya
İbrahim Tokgöz

MHP’li Üyeler:
Murat Ermiş
Ömer Camioğlu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı