REKLAMI GEÇ

Buldan’daki barajın suyu Sarıgöl’e akıyor

Buldan’daki barajın suyu Sarıgöl’e akıyor

Denizli’nin Buldan İlçesi’nde üreticiler Derbent Barajı’na bakıyor, barajın suyu ise Manisa’nın Sarıgöl İlçesi’ne akıyor. Yıllardır süren şikayetlerin giderilmemesi üzerine Buldan Ziraat Odası, konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2014 Salı, 10:23

Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, ilçedeki 122 bin dekar tarım arazisinden yalnızca yüzde 20’sinin sulanabildiğini söyledi. Kestaneden elmaya, üzümden çileğe, tütünden fasulyeye çok sayıda tarım ürününün yetiştiği Buldan’da çiftçisinin sulama suyu sorunu yaşadığını dile getiren Al, “Sulu tarıma geçmek için tek umudumuz Cindere Barajı iletim kanalı inşaatının tamamlanmasında. Kanal çalışmaları tamamlandığında, Buldan’da 28 bin dönümlük alan sulu tarıma açılacak” dedi.

“DERBENT BARAJINI MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ”

Buldan’ın Derbent Mahallesi’nde bulunan ve 1962-1967 yıllarında 2 bin 440 hektar alanın sulanması amacıyla inşa edilen Derbent Barajı’ndan yararlanamadıklarını söyleyen Başkan Al, “Buldan ilçesi sınırlarında bulunmasına rağmen, Derbent Barajı’ndan Sarıgöl yararlanıyor. DSİ ile görüşmelerimiz oldu, maalesef sonuç alamadık. Bu konuda dava açmamızı önerdiler. Biz de Derbent Mahallesi Muhtarı ile birlikte hakkımızı hukuki yollarla arayacağız. İzmir DSİ Bölge Müdürlüğü’ne dava açacağız. Barajdan bizimde yararlanmamız gerekir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı