REKLAMI GEÇ

Buldan’daki Soma zeytinleri büyüyor

Buldan’daki Soma zeytinleri büyüyor

Soma’nın Yırca Köyü’nde gerçekleşen zeytin ağacı katliamı sonrası düzenlenen kampanya ile Buldan’a dikilen zeytin fidanları boy vermeye başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2017 Pazartesi, 17:25

2014 yılının Kasım ayında, Soma’nın Yırca köyünde, elektrik santrali kurulacak denilerek, yetişmiş zeytin ağaçları, köylülerin karşı çıkmasına rağmen iş makineleri ile köklenmiş ve bir kıyım yaşanmıştı. Buna tepki olarak Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay önderliğinde zeytin fidanı dikme kampanyası başlatılmış ve binlerce fidan hem belediye tarafından hem de vatandaşlar tarafından toprakla buluşturulmuştu. Fidanları dağıtım ve dikim kampanyasına Yırca muhtarı Mustafa Akın da katılmış ve Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ile birlikte fidan dikmişti.

Dikilen fidanlar kendini göstermeye, bulunduğu bölgeyi de zeytin ormanına dönüştürmeye başladı. Zeytin dikilen alanda incelemeler yapan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, küçücük fidan olarak dikilen zeytinlerin büyümeye başladığını belirterek, “Bazı fidanlarda meyve var. Dağıttığımız ve kendimizin diktiği fidanlarda tutmama gibi bir sıkıntı yaşamadık. Binlerce fidan artık orman görüntüsü vermeye başladı. Kötü bir olayın ardından başlattığımız kampanya ile ilçemiz çok güzel zeytinliklere kavuştu. İlerleyen yıllarda ilçe ekonomisine çok büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı