REKLAMI GEÇ

Buldan’ın tarihi sokakları Cumhuriyet meşalesiyle aydınlandı

Buldan’ın tarihi sokakları Cumhuriyet meşalesiyle aydınlandı

Buldan’da Cumhuriyet’in 96. yılı coşkuyla kutlandı. Sabah İlçe Stadı’nda başlayan Cumhuriyetin 96. yıldönümü kutlamaları, Buldan Belediyesi’nin düzenlediği fener alayı yürüyüşü ile tamamlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ekim 2019 Çarşamba, 10:24

Cumhuriyet’in kuruluşunun 96. yıldönümü, Buldan’da da coşkulu törenlerle kutlandı. Kaymakam Murat Sarı’nın makamında tebrikleri kabulü ile başlayan kutlamalar, ilçe stadında devam etti.

Törene Kaymakam Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çetin Atalay, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Oğuzhan, İlçe Jandarma Komutanı Fahrettin Özçoban, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Murat Sarı ile Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in halkın bayramını kutlamasıyla başlayan törende, Ali Tunaboylu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, halk oyunları gösterileri yer aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullar arası düzenlenen “Cumhuriyet” konulu şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrenciler ile Cumhuriyet Koşusunda ilk üçe giren öğrencilere ödüllerini ilçe protokolü verdi.

Öğrencilerin geçişini ayakta alkışlayan protokol üyeleriyle vatandaşlar, hep bir ağızdan 10.Yıl Marşı’nı okumasıyla İlçe stadyumunda ki tören sona erdi.

TARİHİ SOKAKLAR CUMHURİYET MEŞALESİYLE AYDINLANDI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Buldan Belediyesi’nin düzenlediği fener alayı ile doruğa tırmandı. Alanyazı Meydanı’ndan başlayan Cumhuriyet Caddesi, Behçet Uz Caddesi, 14 Eylül Caddesi’nden devam eden fener alayı yürüyüşüne yoğun katılım oldu.

Ali Tunaboylu Anadolu Lisesi bando takımı eşliğinde yürüyen kalabalık, yaktıkları Cumhuriyet meşalesiyle Buldan’ın tarihi sokaklarını bir kez daha aydınlattı.

ŞEVİK’TEN BULDANLILARA TEŞEKKÜR
Buldan’da iki gün devam eden Cumhuriyet Bayramı kutlamalara yoğun katılım sağlayan ilçe halkına teşekkür eden Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Cumhuriyetimizin 100. yılına yaklaşıldığı 29 Ekim’de yaşadığımız coşku da göstermiştir ki, Türkiye Cumhuriyeti payidar kalacaktır. Cumhuriyet Bayramı’nı geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, çocuklarımızla birlikte kutlamanın heyecanını yaşadık. Gerek stadyumda düzenlenen törenlere gerekse fener alayına yoğun katılım sağlayan ilçe halkımıza teşekkür ederim. Buldan Cumhuriyetine sahip çıktığını bir kez daha göstermiştir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı