REKLAMI GEÇ

Buldanlı çocuklar çevreyi öğreniyor

Buldanlı çocuklar çevreyi öğreniyor

Buldan Belediyesi’nin, çocuklarda temiz çevre, sağlıklı doğa bilincini geliştirmek, atık yönetiminde geri dönüşümün önemini anlatmak amacıyla Buldan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte başlattığı geri dönüşüm eğitimleri sürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Şubat 2018 Salı, 10:55

Çevre Mühendisi Ali Kapdı’nın verdiği eğitim çalışması ilk olarak Yusuf Gökçe Zafer İlkokulu’nda başlatıldı. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ın da katıldığı eğitimde öğrencilere atıkların geri dönüşümünün neden gerekli olduğu, ülke ekonomisine katkısı, temiz bir çevre için olmazsa olmazlardan olduğu video gösterileri eşliğinde anlatıldı.

İlk etabı 13 Mart’ta sona erecek olan eğitim çalışmalarından 436 anaokulu, 1296 ilkokul ve 307 ortaokul öğrencisi yararlanacak. İkinci etapta da diğer okullarda eğitim verilecek.

Eğitimler ile ilgili bilgi veren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, “Geri dönüşümün en iyi anlatılabileceği kesim çocuklardır. Ülke ekonomisi, temiz çevre ve nefes alınabilir bir dünya için atıklar içinde geri dönüştürülebilir olanların yeniden ekonomiye kazandırılması önemlidir. En önemlisi de geri dönüşümün kaynağında, yani evlerimizden başlamasıdır. Bu anlamda çocuklarımızın bilinçlenmesi çok önemlidir. İlçemizdeki tüm okulları ve öğrencileri kapsayan bir çalışma başlattık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz de buna katkı sağladı. Yakın bir zamanda atık bitkisel yağların da toplanmasıyla ilgili bir çalışma başlattık. Buldan’ın Avrupa’nın gelişmiş ülkelerinde uygulanan ve atıkların detaylı ayrıştırılarak geri dönüşüme teslim edilmesini sağlayan sisteme en kısa zamanda uyum sağlayacağına inanıyorum. 3 yıldan beri bu konuda uzunca bir yol aldık ve insanlarımız oldukça bilinçli hareket eder hale geldi“ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı