REKLAMI GEÇ

Buldan’lı hayırseverden sağlığa destek

Buldan’lı hayırseverden sağlığa destek

Buldan Dr. Abdullah Sayıner Göğüs Hastalıkları Hastanesinin yetersiz kalması nedeniyle Hayırsever İşadamı Ali Ulvi Bakkal ve kardeşi Adnan Bakkal tarafından hastaneye ek bina yaptırılacak. Ek bina için protokol Vali Abdülkadir Demir’in de katıldığı törenle imzalandı.

/ DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2012 Perşembe, 11:30

Valilik Makamında düzenlenen protokol imza törenine, Vali Abdülkadir Demir, Hayırsever İşadamları Ali Ulvi Bakkal ve kardeşi Adnan Bakkal, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Buldan Belediye Başkanı Fahri Şevik ve İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş katıldı.

Buldan’daki Göğüs Hastalıkları Hastanesinin Türkiye’de örnek bir hastane olduğunu vurgulayan Vali Abdülkadir Demir, “Göğüs Hastalıkları Hastanesi, İlçede olup da bu kadar doluluk oranına ulaşan nadir hastanelerden bir tanesidir. Göğüs hastalıklarının tedavisinde İlçemizin coğrafi şartlarının uygunluğu nedeniyle 2010 yılında doluluk oranı yüzde 85.6, 2011 yılında yüzde 80, 2012 yılının ilk üç aylında ise yüzde 101 olarak gerçekleşmiş. Buradaki mevcut 96 yatak sayısının vasıflı yataklar olmaması nedeniyle Sağlık Bakanlığımızın ülkemizde gerçekleştirdiği reform şartlarına uygun değildi. Burada hayırsever işadamlarımız iki kardeş buraya ek bina yapmak için talepte bulundular. Uygun görüldü. 50 yataklı hastaneyi de yaptığımızda koğuş sisteminden, iki yataklı vasıflı odalara kavuşmuş olacağız. Tüm Denizlililer adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Buldan Dr. Abdullah Sayıner Göğüs Hastalıkları Hastanesi ek bina protokolü Vali Abdülkadir Demir, Hayırsever İşadamları Ali Ulvi Bakkal ve kardeşi Adnan Bakkal tarafından imzalandı. 50 yatak kapasiteli olan ek bina 1 milyon 500 bin TL’ye mal olacak ve tamamı hayırsever tarafından karşılanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı