REKLAMI GEÇ

Buldanlı tasarımcı gelinlik ile 700 tasarımcıyı geride bıraktı, birinci oldu

Buldanlı tasarımcı gelinlik ile 700 tasarımcıyı geride bıraktı, birinci oldu

Buldanlı İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tekstil Tasarım öğrencisi Enes Yolcu, katıldığı 13. Gelinlik Tasarım ifweddingfashion yarışmasında 700 modacının arasından birinci olarak ilçesini gururlandırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Aralık 2022 Cuma, 15:13

İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tekstil Tasarım öğrencisi Buldanlı Enes Yolcu, katıldığı 13. Gelinlik Tasarım ifweddingfashion yarışmasında 700 modacının arasından birinci oldu. Elde ettiği başarısı ile dokumanın başkenti Buldan’ın adını tasarımda da duyuran Enes Yolcu’nun aldığı ödül, ilçede sürpriz olmadı.

Geçmişi M.Ö 6 bin yıllara dayanan bugün bir tekerlemeye dönüşen Ertuğrul Gâzi’nin içliğini, Barbaros’un şalını, Padişah Genç Osman’ın gömleğini, Yıldırım Beyazıt’ın kızının gelinliğini dokuyan Buldanlı Enes’in gelinlik tasarımında birincilik alması sürpriz olmadı.

Buldan’ın adını tasarımda da duyuran Enes Yolcu’yu tebrik eden Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Tekstilin başkenti Buldan, moda ve tasarımda da adını duyurmalıydı. Genç arkadaşımız kendinden bekleneni yaptı ve 13. Gelinlik Tasarım ifweddingfashion yarışmasında 700 modacının arasından birinci oldu. Kendisini kutlarım. Umarım Enes’in başarısı diğer gençlerimize örnek olur. Dokumanın başkenti Buldan, artık moda ve tasarımda adını duyurmalı” diye konuştu.

DOKUMANIN İÇİNDE BÜYÜDÜM
Buldanlı olmasının avantajlarını yaşadığını vurgulayan Genç Tasarımcı Enes Yolcu, “Aile büyüklerimiz hala dokumacılıkla uğraşmaktadır. Bu nedenle, İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tekstil Tasarım Bölümünü tercih ettim. Daha önceki yıllarda Buldan bezinden tasarımlarımla oldu. Çalışmalarım sürüyor. En kısa zamanda yalnızca kendi çalışmalarım yer aldığı defile hazırlığı içerisindeyim” diye konuştu.
Çalışmasıyla ilgili de bilgi veren Enes Yolcu, “Bu çalışmada, ilham kaynağımı iris çiçeğinden aldım. İris çiçeği pek çok kaynakta bilgeliği, saflığı, inanç ve umudun simgesi olarak karşımıza çıkar. İris çiçeğini kendi benliğimde tekrar filizlendirerek, duygusal değişim ve dönüşümlerimle besleyerek gelinlik tasarımlarıma yansıttım. Tasarladığım kumaş manipülasyonları üzerine, iris çiçeğinin rengi, dokusu ve görsel detayları, kristal taş ve incilerle zenginleştirilerek işlendi. Bu detaylar gelinlik tasarımlarımda duygularımın dışa vurulmuş hali” diye konuştu.

Yorumlar

Yağmur   -  Bağlantı 20 Aralık 2022, 07:59

Buldanlıyım ✌

T.Nafiz Özkul   -  Bağlantı 17 Aralık 2022, 22:32

BAŞARININ DEVAMI TEBRİKLER.

Atila Argun   -  Bağlantı 17 Aralık 2022, 16:18

Tebrik ederim. Doğada o kadar çok nesne var ki, Siz yaratıcı gençlerin önünü açacak, ülkemizin çağdaşlaşması her alanda bir modaya veya akim bağlı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı