REKLAMI GEÇ

BULDANLILARIN AVRUPA ÇIKARMASI

BULDANLILARIN AVRUPA ÇIKARMASI

Buldan Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği tarafından hazırlanan proje çerçevesinde, dernek üyeleri ve bağlı ortakların temsilcileri, İspanya ve İtalya’da incelemelerde bulundu.

/ DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2011 Perşembe, 14:13

Buldan Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği tarafından hazırlanan ve Buldan Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Bozdoğan Belediyesi ile Bozdoğan Sulama Birliği’nin ortak olduğu, “Doğal Kaynakların Korunması ve Su Sağlığı Üzerine İnceleme” isimli, Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Projesi çerçevesinde, dernek üyeleri ve bağlı ortakların temsilcileri, İtalya ve İspanya’daki uygulamalar hakkında, yerinde inceleme yapma ve bilgi toplama olanağı buldu.

Gerek doğal su kaynaklarının kullanımı, gerekse atık suların yeniden dönüşümü konusunda ilgili ülkelerde pek çok tesisi gezen dernek üyeleri, bunları Türkiye’deki uygulamalarla kıyaslama olanağı buldu. Buldan heyeti, özellikle İspanya’da Andalucia bölgesinde yıllar önce yaşanan kuraklıktan sonra alınan tedbirler ve sıkı bir şekilde uygulanan kararlarla, kuraklık tehlikesinin kesinlikle ortadan kaldırılması ve bölgenin adeta cennete dönüştürülmesi ile ilgili verilen bilgilerden etkilendiler. Suyun bir gramının bile boşa harcanmaması için, halkın da çok bilinçli hareket ettiği gözlemlendi.

Dernek Başkanı Salih Atlamaz, “Dünya nüfusunun hızla artması, sanayinin gelişmesi doğrultusunda, su artık çok daha fazla kullanılır hale geldi. Paralelinde gittikçe kirlenen ve dengesi bozulan bir dünya ile karşı karşıyayız. Sonuçta küresel ısınma ve daha farklı sebeplerle, su artık günümüzün ve geleceğin en kıymetli materyali konumunda. Dernek olarak yaptığımız proje çerçevesinde, Avrupa ülkeleri suyun daha dikkatli kullanılması doğrultusunda, neler yapmışlar, hangi teknikleri kullanıyorlar, yerinde görmek istedik. 10 arkadaşımız İtalya, 6 arkadaşımız ise İspanya’da yerinde inceleme olanağı buldular. Örnek alabileceğimiz çalışmaları not ettik. Bu inceleme çalışmalarını, önce dernek üyelerimize brifing vererek anlatmak, daha sonra da rapor olarak konu ile ilgili resmi makamlara sunmak istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı