REKLAMI GEÇ

CHP’li Başkandan zeytin desteği

CHP’li Başkandan zeytin desteği

Manisa’da zeytin direnişini sürdüren köylülere, Denizli’de 6 bin ağaçlık zeytin ormanı oluşturacak olan CHP’li Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’dan destek geldi. Gülbay, nöbet tutan işçileri ziyaret etti, “Yanınızdayız” mesajı verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2014 Perşembe, 11:42

Termik santral için Manisa’nın Soma İlçesine bağlı Yırca Köyü’nde kesilen 6 bin ağaca tepki için Buldan’da 6 bin fidanlık zeytin ormanları oluşturmak için kampanya başlatan CHP’li Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, köylülere destek verdi.

NÖBET YERİNDE ÇAY İÇTİ
Önceki gün bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya gelen ve Denizli’de 6 bin ağaçlık zeytin ormanı oluşturacaklarını açıklayan Başkan Gülbay, Yırca’ya gitti. Kesilen 6 bin fidandan daha fazlasının kesileceğini düşünen köylülerin tuttuğu nöbete katılan Gülbay, Yırca Muhtarı Mustafa Akın’dan bilgi aldı.

HALA NÖBET TUTUYORLAR
Köylülerin kaybettikleri 6 bin fidandan daha fazlasını kaybetme korkusu içinde olduklarını belirten Gülbay, “İnsanların arazilerini talan etmişler, başka ağaçlarını kaybetmemek için de sürekli nöbet tutuyorlar. Biz de üzerimize düşeni yaptık ve onlara destek verdik” dedi.

DUYARLILIK ÇAĞRISI
Gülbay, “Direnişleriyle yolumuzu aydınlatan Yırca halkını ve muhtarları sevgili ağabeyimiz Mustafa Akın’ı ziyaret ettik. Davaları Türkiye halkının onurudur. Onlar yurtta sulh cihanda sulh şiarının kişileşmiş haldir. Bu direnişin başarısı için elimizden geleni ardımıza koymayacağımızı ilan ediyoruz. Hukuk için, barış için tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Termalci   -  Bağlantı 13 Kasım 2014, 20:37

Buldan Belediye Başkanını kutluyoruz, doğa sever bir insan isteriski Sarayköy termal turizm alanlarının yok olmasına, Sarayköy Buharkent ovalarında yetişen incir,zeytin, nar bahçelerinin yok olmasınada tepki gösterip halkı uyandırmasını istiyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı