REKLAMI GEÇ

Çolakoğlu’ndan Buldan’a kolilerle kitap bağışı

Çolakoğlu’ndan Buldan’a kolilerle kitap bağışı

Buldanlı iş kadını Feyza Çolakoğlu, baba ocağını unutmuyor. Bir süre önce ailesinin İstanbul’a göç etmeden önce oturduğu evi son sahiplerinden satın alarak Buldan Kaymakamlığına bağışlayan Çolakoğlu, şimdi de babasının ismini taşıyan kültür sitesine koliler dolusu kitap bağışında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2015 Perşembe, 12:30

Geçen yıl ekim ayında İstanbul’da vefat eden Buldanlı işadamı Ali Haydar Akın’ın kızı Fezya Çolakoğlu, baba ocağını unutmuyor. Her fırsatta Buldan’a yardım sağlayan Çolakoğlu, son olarak babasının ismini taşıyan kültür sitesine kitap bağışı yaptı. Çolakoğlu’nun Ali Haydar Akın Kültür Sitesi’ne bağışladığı altı koli kitap ilçeye ulaştı. Kitap kolileri, Buldan’ı Güzelleştirme ve Turizm Derneği aracılığıyla kültür sitesi yetkililerine teslim edildi.

Buldanlı iş kadını Feyza Çolakoğlu’na ilçeye katkılarından dolayı teşekkür eden Kaymakam Hacı Uzkuç, “Hemşerimiz Feyza Çolakoğlu Buldan’a olan sevgisini sürekli göstermektedir. Akın Ailesi’ne ait evi satın alarak Kaymakamlık bünyesine hibe etmesinin ardından, yakın bir zamanda dedelerine ait olan türbe ve mescidin onarım işlerini de yapacaklar. Kendisi Buldan’ın ekonomik, kültürel ve sosyal kalkınmasına büyük önem vermektedir. Bağışladıkları kitaplarda da Buldan’ın kültürel hayatına katkılarda bulunmuştur. Kendilerine şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

BAĞIŞLADIĞI EVİ 261 BİN LİRAYA ALMIŞTI
1932 yılında yaptırılan Akınlar Evi, Rüştü ve Ali Haydar’ın İstanbul’a göç etmesi, ailenin diğer bireylerinin de hayata veda etmesi nedeniyle satılmıştı. Ali Haydar Akın, Buldan’ı her ziyaretinde evi tekrar geri almak istemiş, ancak bu bir türlü gerçekleşmemişti.

Dokuma Pazarı Caddesi’ndeki Akın ailesine ait ev, sahipleri eğitimci Hasan-Ayşe Gündoğdu çiftinin vefat etmesi sonucu boş kalınca satılığa çıkarılmış, Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali için Buldan’a gelen Ali Haydar Akın’ın kızı Feyza Çolakoğlu, baba yadigarı evle ilgili bu fırsatı kaçırmamış ve binayı 261 bin liraya satın alıp Buldan Kaymakamlığı’na bağışlamıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı