REKLAMI GEÇ

Zolan Buldan’da büyükşehiri anlattı

Zolan Buldan’da büyükşehiri anlattı

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan Büyükşehir ile birlikte yaşanacak değişimi anlatmak için Denizli’yi adım adım geziyor. Büyükşehir Bilgilendirme Toplantıları kapsamında Buldan’a bağlı 15 yerleşim biriminde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Zolan, “ Büyükşehir ile birlikte gerçekleşecek değişim insanımızın yaşadığı yerde mutlu olmasını sağlayacak” dedi.

/ DENİZLİHABER / 18 Ocak 2014 Cumartesi, 15:57

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan Büyükşehir Bilgilendirme Toplantıları kapsamında ilçe gezilerini sürdürüyor. Buldan’a bağlı Yenicekent Beldesi ile Bölmekaya, Doğanköy, Oğuz, Bozalan, Dımbazlar, Gülalan, Hasanbeyler, Yeniçam, Kaşıkçı, Kurudere, Alandız, Yayla, Kovanoluk ve Süleymanlı köylerine giden ve buralarda vatandaşlara büyükşehir ile birlikte yaşanacak değişimi anlatan Başkan Zolan’ın yaklaşık 12 saati aşan Buldan programı gece geç saatlere kadar sürdü.

Gittiği her yerde vatandaşların büyük sevgisiyle karşılanan Başkan Zolan, Büyükşehir’in hizmetleriyle Denizli’nin her noktasında yaşayan vatandaşlara mutluluk getireceğini söyledi.

Hizmet vermeye geliyoruz
Birkaç yıl sonra Denizli’nin her noktasında yaşayan vatandaşlara ‘İyi ki Büyükşehir olmuşuz’ dedirteceklerini dile getiren Başkan Zolan “ Çıkan yasa ile birlikte Denizli’de 360 köy, 68 belde, 18 ilçe şükürler olsun ki Büyükşehir’in imkanlarından yaralanacak. Biz buralardan bir şey almaya değil, hizmet vermeye, dertlere derman olmaya geliyoruz. Büyükşehir’in getirdiği imkanlarla şehir merkezinde ne varsa, ilçelerimize, köylerimize ve mahallelerimize de o hizmetler gelecek. Tabiki büyükşehir buralara nasıl gelecek diye düşünülecektir. Sizler aynı zamanda hem büyükşehir belediyesinden hem de yol arkadaşımız olarak gördüğümüz Buldan Belediyesi’nden hizmet alacaksınız. İnşallah büyükşehirle birlikte biri Denizli Büyükşehir Belediyesi diğeri Buldan Belediyesi olmak üzere 2 farklı belediyeden hizmet alacaksınız. Günlük işleriniz, çöpünüz, işyeri açma, inşaat ruhsatları Buldan Belediyesi, alt yapı gibi büyük yatırımlar da Büyükşehir tarafından yapılacaktır. Bizler için belki 360 köy, 68 belde, 18 ilçe ile merkeze hizmet etmek büyük bir sorumluluktur. Eğer zoru seçmemiş olsaydık Denizli’nin sadece merkezi büyükşehir olsun derdik. İmkanları sadece şehrin merkezinde kullanmaya devam ederdik. Eğer büyükşehirde yaşıyorsak merkezdeki imkanların tüm genele gitmesi gerektiğinden yola çıkarak zoru seçtik. Komşusu açken tok yatan bizden değildir dedik, kardeşler eşit olmalı düşüncesiyle şehrin tamamı büyükşehir olsun istedik” dedi.

Herkes yaşadığı yerde mutlu olsun
Büyükşehir’in getirileri ile birlikte özellikle belde ve köylerde inanılmaz bir değişim yaşanacağına dikkat çeken Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: “ Büyükşehir en çok belde ve köylerimiz kazanacak. Yasa gereği Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesinin mahalle statüsü kazanan belde ve köylere bütçelerin en az yüzde 10’u kadar her yıl yatırım yapmak zorunda. Bu kaynakla yapılan hizmetler burada yaşayan vatandaşlarımızın yaşadıkları yerde mutlu olmalarını sağlayacak. Bu hizmetler şehirlere olan göçün önüne geçecek. Birkaç yıl sonra eminim ki tersine göçler yaşanacak. Kent merkezinde var olan güzelliklerin belde ve köylerinde olduğunu gören vatandaşlarımız buralara tekrar gelecek burada yaşayan vatandaşlarımız ise şehirlere gitmek istemeyecek. Biz herkes yaşadığı yerde mutlu olsun istiyoruz. Bunu da başaracak inançtayız.”

Buldan gezi programı kapsamında Yenicekent Beldesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştiren Başkan Zolan Oğuz Köyü’nde ise yağmur duasına katıldı. Başkan Zolan’ın Buldan’a bağlı 15 yerleşim birimine gerçekleştirdiği z ziyaretler gece yarısı son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı