REKLAMI GEÇ

Buldan Belediyesi’nden 12 bin Türk bayrağı

Buldan Belediyesi’nden 12 bin Türk bayrağı

Buldan’da vatandaşlardan talep geldi, CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Gülbay bunu emir saydı ve Cumhuriyet Bayramı öncesi 12 bin ev ile işyerine 50X70 ebadında Türk bayrağı dağıtılması kararı alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ekim 2015 Perşembe, 12:06

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Denizlihaber’e yaptığı açıklamada, ilçede düzenlenen çeşitli etkinlikler sırasında vatandaşlardan “Türk bayrağı istiyoruz” talepleri geldiğini, bu talebi emir saydıklarını, Cumhuriyet’in kuruluşunun 92. yıldönümünde her ev ve işyerine Türk bayrağı dağıtılacağını söyledi.

Türk vurgusunun etnik değil bir üst kimlik olduğunu belirten Gülbay, “Bakın Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan Aziz Sancar, Mardinli ama kimliğiyle ilgili yaptığı vurgu Türküm olmuştur. Bu bir ülk vatandaşlarının kimliğine, birlik beraberliğine vurgudur. Türk bayrağı da bu ülkenin bir sembolüdür. Birliğimizi sembolize eden bayrağımızı dağıtmanın en güzel fırsatı da Cumhuriyet’in 92. kuruluş yıldönümü kutlamalarıdır” dedi.

Gülbay, Türk bayrağı dağıtımını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi Buldan’da 12 bin ev ve işyerine ulaştıracak şekilde hazırlık yaptıklarını belirterek, “İstiyoruz ki bu ülkeye saltanatı yeniden getirmeye çalışanlar, Cumhuriyeti yıkmak isteyenler ulusumuzun hassasiyetlerini anlasın, ders çıkarsın” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı