REKLAMI GEÇ

Karadeniz fıkralarını aratmayan elektrik tesisatı döşeme işlemi

Karadeniz fıkralarını aratmayan elektrik tesisatı döşeme işlemi

Dünya’da her dört saatte bir ölümlü iş kazası meydana geliyor. Türkiye, ölümlü iş kazalarında dünya üçüncüsü. Buldan’da elektrik ustası ile kalfasının kazaya meydan okuyan çalışmasını görenler, “Bu kadarına da pes” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2017 Pazartesi, 16:04

Gazeteci Özcan Durusoy, Buldan’ın Çaybaşı Mahallesi’ndeki bir eve elektrik tesisatı döşeyen usta ile kalfasının fotoğrafladı. Fotoğraf, Karadeniz fıkralarını aratmayacak türden. Usta ile kalfasının çalışması, Türkiye’de sık sık meydana gelen ölümlü iş kazalarını bir kez daha akıllara getirdi.

Elektrik tesisatı yapan usta, evin giriş kapısının önündeki çıkıntıların üzerine bir tahta parçası koydu. Sonra da tahtanın üstüne merdiven dayadı ve merdivene de kalfası çıkarak, tesisat döşemeye başladı. Bu sırada, ustada tahtanın üzerine çıkıp, merdiveni tutarak, kalfasının güvenli bir şekilde çalışmasını sağladı.

Fotoğrafı gazeteci Özcan Durusoy çekti. Fotoğrafı görenler ise, “Bu kadarına da pes. Bu ülkede iş kazaları bu kafayla azalmaz artar” yorumunda bulundular.

Dünya’da her 4 saatte bir ölümlü iş kazası oluyor. İş kazalarının yüzde 98’lik kısmının işveren ve personel ihmalinden kaynaklandığı biliniyor. Türkiye ise, ölümlü iş kazalarında El Salvador ve Cezayir’in ardından dünya üçüncüsü, Avrupa’da ise birinci sırada. Üstelik yapılan eğitimler, alınan önlemler kaza oranlarını azaltması beklenirken, sektörlerde kalifiye eleman eksikliği, eğitim seviyesinin düşüklüğü, günü birlik çalışan elemanlara yönelme, ucuz iş gücü sağlanması, profesyonel çalışma ortamının olmaması iş kazalarının ana nedenleri olarak gösteriliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı