REKLAMI GEÇ

1 kilo 200 gram ağırlığında kuzu göbeği mantarı buldu

1 kilo 200 gram ağırlığında kuzu göbeği mantarı buldu

Deniz TOKAT/(DHA) Buldan’a 8 kilometre mesafedeki Derbent Mahallesi’nde yaşayan kahveci 60 yaşındaki Mustafa Akten, dün saat 21.00 sıralarında ormanlık alanda yürüyüşe çıktı. Akten, yürüyüş sırasında bir ağacın dibinde 1 kilo 200 gram ağırlığında kuzu göbeği mantarı buldu. Hayatında daha önce bu kadar büyük bir mantar görmediğini söyleyen Akten, “Dün akşam saatlerinde yürüyüş için mahallemizin yakınındaki ormanlık alana gittim. Yürürken, gözüme bir şey takıldı. Önce…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2017 Salı, 15:48

Deniz TOKAT/(DHA)
Buldan’a 8 kilometre mesafedeki Derbent Mahallesi’nde yaşayan kahveci 60 yaşındaki Mustafa Akten, dün saat 21.00 sıralarında ormanlık alanda yürüyüşe çıktı. Akten, yürüyüş sırasında bir ağacın dibinde 1 kilo 200 gram ağırlığında kuzu göbeği mantarı buldu.

Hayatında daha önce bu kadar büyük bir mantar görmediğini söyleyen Akten, “Dün akşam saatlerinde yürüyüş için mahallemizin yakınındaki ormanlık alana gittim. Yürürken, gözüme bir şey takıldı. Önce yaprağa benzettim. Ancak iyice yakınlaştığımda kuzu göbeği mantarı olduğunu fark ettim. Hayatımda daha önce bu kadar büyük bir kuzu göbeği mantarına rastlamamıştım. Görenler de daha önce bu büyüklükte bir kuzu göbeği mantarına rastlamadıklarını söylediler. Mantarı tarttım, 1 kilo 200 gram geldi. Kuzu göbeği mantarı çok lezzetli ve sağlık açısından yararlı. Kilosu 100 liraya satılıyor. Mantarı satmayı düşünüyorum” dedi.

Ormanlarda tek tek veya küçük gruplar halinde bulunan protein değeri yüksek kuzu göbeği mantarının bir çok yararı bulunuyor. B1, B2 ve C vitaminleri ile yüksek oranda kalsiyum, sodyum ve potasyum gibi mineraller içeren kuzu göbeği mantarı kan yapıcı özelliğiyle biliniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı