REKLAMI GEÇ

Süleymanlı Yayla Gölü’ne hayat öpücüğü

Süleymanlı Yayla Gölü’ne hayat öpücüğü

Denizli’nin Buldan ilçesine sekiz kilometre uzaklıktaki 50 hektar alanı kapsayan Süleymanlı Yayla Gölü’nü karasallaşmadan kurtaracak, göldeki biyolojik çeşitliliğin sürdürülmesi amacıyla hazırlanan ‘Buldan Yayla Gölü’nün Biyolojik Çeşitlilik Projesi’ uygulanmaya başladı.

/ DENİZLİHABER / 19 Ekim 2013 Cumartesi, 15:45

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)
Yayla Gölü’nde bazı sazlık bölgelerin seyreltildiğini, gölün tabanındaki dip çamurların temizlenmeye başladığını söyleyen Buldan Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği Başkanı Salih Atlamaz, 1. derece doğal SİT alanı olan Yayla Gölü, barındırdığı bitkisel ve hayvansal çeşitlilik nedeniyle gölün son derece özel bir yer olduğunu söyledi.

Atlamaz, gölde önemli ölçüde karasallaşmanın yaşandığına ve yarıdan fazla oranda küçülmenin olduğunu belirterek, “Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü, gölü kurtarmak için proje hazırladı ve uygulamaya konuldu. Gölün eski özelliğine kavuşturulması için doğal yapıyı bozmadan dip çamurları temizlenmeye başladı. Bölgede avlanmayı bırakın, silahla dolaşmak bile yasak. Süleymanlı Yayla Gölü, yakın gelecekte doğal güzelliği ve yaban hayatıyla turizm çekim merkezlerinden biri olacak” dedi.

ic

Salih Atlamaz, göl ve çevresinde 57 familyaya ait 188 çeşit bitki türü,18 familyaya ait 31 memeli hayvan yaşadığını sözlerine ekleyerek, “50 nektarlık yayla gölü kuşlar için de çok önemli. Türkiye’de yaşayan 40 tür yırtıcı kuşun 12 türü bu yörede bulunuyor. 47 familyaya ait 158 kuş türünün yaşadığı belirlendi. Balıkçıl kuşların 8 türünün 7’si bu bölgede yaşıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı