REKLAMI GEÇ

Buldan’dan Halep’e bir TIR dolusu yardım

Buldan’dan Halep’e bir TIR dolusu yardım

Buldan’da, “Halep’te İnsanlık Ölmesin” adı altında toplanan bir TIR dolusu gıda maddesi, giyecek ve ev eşyası Suriye’nin Halep şehrine gönderildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2017 Çarşamba, 10:30

Özcan DURUSOY / BULDAN,(DHA)
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bir süre önce başlatılan ve organize edilen yardım kampanyası kampanyasına Buldan’da destek verdi. Buldan Müftülüğü tarafından koordine edilen kampanya kapsamında gıda maddesinden, giyecek ve ev eşyasına kadar toplam 30 ton yardım toplandı.

Toplanan bir TIR dolusu yardım Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen törenle Suriye’nin Halep şehrine gönderildi. Buldan Müftüsü Sedat Çakar’ın ettirdiği duanın ardından yardım TIR’ı yola çıktı.

Müftü Sedat Çakar, Halep’te yaşanan insanlık dramı karşısında başlatılan yardım kampanyasına Buldan’da vatandaşların çok büyük ilgi gösterdiğini belirtip, “Topladığımız 30 ton malzeme, Halep’te Türkiye Diyanet Vakfı eliyle ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Zor günlerde, din, dil ve ırk farkı gözetmeden insanların yardımına koşmak öncelikle bir insanlık görevidir. İnşallah bu yardım TIR’ımız sağ salim Halep’e ulaşır ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı