REKLAMI GEÇ

‘İyi Tarım’a ödül

‘İyi Tarım’a ödül

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Buldan’ın Yenicekent Beldesi’nde ‘İyi Tarım’ yapan çiftçilere, maske, gözlük, eldiven, sıvı geçirmez iş elbisesi, çizme, ilk yardım çantası ve şapkadan oluşan paket hediye ederek ödüllendirdi.

/ DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2013 Salı, 10:57

İnsan sağlığı, hayvan refahı, çevre, toprak ve su kaynaklarımızın sürdürülebilir kullanımı, bahçeden çatala temiz ve güvenilir gıda sloganlarıyla yola çıkan ‘İyi Tarım Uygulamaları’ Denizli’de hızla yaygınlaşıyor.

Türkiye’nin ilk turfanda çekirdeksiz üzümünün yetiştirildiği Buldan’ın Yenicekent Beldesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteğiyle, 2013 yılında uygulamaya konulan ‘İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi’ denetimlerine özel sertifikasyon kuruluşu tarafından başlanıldığını açıklayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Avrupa’nın yakın gelecekte sertifikasız ürün almama yoluna gideceğini belirtti.

İYİ TARIMA ÖDÜL
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Yenicekent’te ‘İyi Tarım Uygulaması’ yapan çiftçileri ödüllendirdi.

İl Müdürü Sezgin Kutlu, Proje İl Koordinatörü Süleyman Karagül, Proje Uygulayıcıları Şule Doğan Şan, Aybora Ötüken, Aybora Ötüken, Buldan İlçe Müdürü Mehmet Özgür Akkan, Belediye Başkanı Hacı Mehmet Kesmez ile projede görevli diğer teknik personelin katıldığı ödül töreninde çiftçilere, Proje çerçevesinde üreticilerin özellikle bitki koruma ürünlerini uygularken maruz kalabildikleri kimyasalların zararlı etkilerini ortadan kaldırmak için Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, maske, gözlük, eldiven, sıvı geçirmez iş elbisesi, çizme, ilk yardım çantası ve şapka’dan oluşan birer paket hediye edildi.

İHRACATTA SORUN YAŞANABİLİR
Avrupa’nın yakın gelecekte sertifikasız ürün almayacağını belirten İl Müdürü Sezgin Kutlu, buna hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Kutlu, bu nedenle İTU sertifikasının bütün üreticiler arasında hızla yaygınlaşması gerektiğini, gelecekte dış satımda sorun yaşamamak için şimdiden hazırlıklı olmamız gerektiğini belitti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı