REKLAMI GEÇ

Buldan’da ‘Kuş Şenliği’

Buldan’da ‘Kuş Şenliği’

200’e yakın kuş türünün yaşam alanı olan Buldan Yayla Gölü ve çevresindeki ekosisteme dikkat çekmek amacıyla düzenlenen ‘Kuş Şenliği’, çevre halkına unutulmaz bir gün yaşattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığındaki ‘Gelecek Turizmde’ kapsamında gerçekleşen şenlik, çeşitli etkinliklere sahne oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2017 Salı, 12:17

Gelecek Turizmde tarafından desteklenen ‘Kuşlar Sizi Çağırıyor’ rojesi kapsamında Denizli Buldan Yayla Gölü’nde düzenlenen “Kuş Şenliği”, Buldanlıların katılımıyla gerçekleşti. 200’e yakın kuş türünü barındıran göl ve çevresindeki ekolojik sistem hakkında farkındalık yaratmak, alanın turizm potansiyeline dikkat çekmek için düzenlenen şenlik, çeşitli etkinliklere sahne oldu. Şenlikte kuş gözlemciliği yapıldı ve gökyüzünde süzülen rengarenk uçurtmalar katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Ayrıca Kuşlar Sizi Çağırıyor projesi kapsamında hazırlanan kuş motifli hediyelik eşyaların yer aldığı sergi açılışı Buldan halkının katılımıyla Belediye El Sanatları ve Kültür Merkezi’nde (BELKÜM) gerçekleşti.

‘Kuşlar Sizi Çağırıyor’ projesi, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından Buldan Belediyesi ve Buldan Kaymakamlığı işbirliği ile yürütülüyor. Sürdürülebilir turizm çalışmalarına katkı sağlamak ve turizmin yerel kalkınma boyutuna dikkat çekmek amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığındaki Gelecek Turizmde tarafından destekleniyor. Gelecek Turizmde, ‘Kuşlar Sizi Çağırıyor’ projesine; fon, eğitim, planlama, iletişim, danışmanlık ve teknik destek veriyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı