REKLAMI GEÇ

Denizli tarihinin en büyük orman yangınında kül olan orman 26 yıl sonra eski görkemine kavuşuyor

Denizli tarihinin en büyük orman yangınında kül olan orman 26 yıl sonra eski görkemine kavuşuyor

Buldan’da 1994 yılında Denizli tarihinin en büyük orman yangını yaşandı. 3 gün 3 gece süren yangında 2 bin hektar kızılçam ormanı yok oldu. Aradan geçen zamanda bölgedeki ağaçlandırma çalışmaları karşılığını verdi ve bölge eski görkemine yeniden kavuşmaya başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2020 Pazartesi, 11:38

Buldan’da bir temmuz günü Çatak Mahallesi bölgesinden yükselen alevler, şehir tarihinin en büyük orman yangınına neden oldu. Bir kadının çamaşır yıkamak için yaktığı ateşin ormanlık alana sıçramasıyla 3 gün 3 gece süren kabus yaşandı. Bir türlü kontrol altına alınamayan yangın 3 günün sonunda söndürüldüğünde 2 bin hektar kızılçam ormanı küle dönmüş, ilçeye ‘Yeşil Buldan’ unvanını kazandıran ormanlar yok olmuştu.

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, bölgede hemen çalışmalara başladı ve temizlenen alanlara yeni fidanlar dikildi. Aradan geçen 26 yılda bölgede asırlık ağaçlar kadar olmasa da görkemli bir orman yükselmeye başladı. İki fotoğraf da; insan eliyle yaşatılan felaketten sonra, yine insan eliyle küllerinden yeniden doğan bir ormanı gözler önüne serdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı