REKLAMI GEÇ

Denizli Valiliği’nden yangınla ilgili açıklama ve ‘yalan paylaşımlara inanmayın’ uyarısı

Denizli Valiliği’nden yangınla ilgili açıklama ve ‘yalan paylaşımlara inanmayın’ uyarısı

Buldan’ın Türlübey Mahallesindeki yangınla ilgili Denizli Valiliği’nden açıklama geldi. Valilik, yeteri kadar personel ve araçla yangına müdahale edildiğini belirttiği açıklamasında sosyal medyadaki asılsız bilgilere inanılmaması gerektiği uyarısı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2021 Pazartesi, 23:24

Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada yangının 12.45’te başladığı kaydedildi.

KOMANDOLAR DA GÖREVDE
* Yangına çok sayıda araç, ve personelle müdahale edildiği, beton mikserlerinin su taşıdığı, komandoların da görev aldığının belirtildiği açıklamada, “Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden 16 adet arazöz, 6 adet ilk müdahale aracı, 25 adet tanker, 3 adet dozer ile 2 adet kepçe, Orman Bölge Müdürlüğü’nden 25 adet arazöz, İl Sağlık Müdürlüğü’nden 6 adet ambulans, 1 adet UMKE aracı ile 20 sağlık personeli, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve 11. Tugay Komutanlığı’ndan yeterli sayıda personel ile birlikte özel sektörün de desteğiyle 12 adet iş makinası, su taşıma amaçlı 12 adet beton mikseri bölgede görev almıştır” denildi.

40 TON KAPASİTELİ UÇAKLA MÜDAHALE
Açıklamada devamla şu bilgilere yer verildi:
* Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 40 ton su taşıma kapasiteli yangın söndürme uçağı talep edilmiş ve uçak yangın söndürme çalışmalarına destek vermiştir.

BÜYÜK ORANDA KONTROL ALTINDA
* Yangın bölgesine orman yangınını söndürme amaçlı sevk edilen itfaiye, iş makinası, personel ile birlikte yöre halkının ve gönüllülerin de desteği ile orman yangını büyük oranda kontrol altına alınmış olup söndürme çalışmaları devam etmekte ve yangın tamamen kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır.

BİLGİ KİRLİLİĞİNE DİKKAT
* Sosyal medyada bir takım gerçek dışı paylaşımlar yapıldığı, bu paylaşımların halkımızda tedirginlik oluşturduğu üzülerek müşahede edilmiştir. Böyle zamanlar birlik günüdür ve yüreğimize düşen yangını el ele verip birlikte söndürme gayreti içerisine olma günüdür.

VALİLİK DIŞINDAKİ AÇIKLAMALARA İNANMAYIN
* Buldan İlçemiz Türlübey Mahallesi’nde çıkan ve büyük oranda söndürülüp tamamen kontrol altına alınmaya çalışılan orman yangını ile ilgili olarak; kamuoyunun bilgilendirilmesi Valiliğimizce yapılacaktır. Vatandaşlarımızdan resmî makamlar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar etmemeleri önemle rica olunur.

Yorumlar

BİLAL KIRKPINAR   -  Bağlantı 3 Ağustos 2021, 08:50

HAYIRLI SABAHLAR.ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN DÜN GECE 12:00 SULARINDA YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI YANGIN SONDURME EKIBININ ICINDEYDIM.ŞU BİR GERÇEK ORADA KÖYLÜLER VE ÇEVREDEN GELEN VATANDAŞ OLMASAYDI YANGIN HAYATTA SÖNDÜLEMEZDİ.YAZILANLAR DA ABARTI VAR

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı